Politico: Η «αόρατη» Κάμαλα Χάρις αγωνίζεται να πείσει την Ευρώπη ότι μπορεί να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ

 
δδ

Ενημερώθηκε: 23/07/24 - 13:45

Την πρόδωσε το μικρόφωνο που φορούσε και ήταν ανοιχτό εν αγνοία της. Η Ιζαμπέλ Σνάμπελ, Γερμανίδα οικονομολόγος και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έχει προβλέψει ότι η εκλεκτή του Μπάιντεν για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις, θα ηττηθεί στις εκλογές του Νοεμβρίου από τον πολιτικό της αντίπαλο, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε άρθρο του το Politico αναφέρει χαρακτηριστικά ότι με την απόσυρση του Μπάιντεν από την προεκλογική κούρσα και δίνοντας το δαχτυλίδι στην πρώην εισαγγελέα, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με το προφίλ της Κάμαλα Χάρις.

Η 59χρονη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είναι πλέον φαβορί για την υποψηφιότητα του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών και αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με τον Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου. Μιλώντας με ειλικρίνεια, σύμφωνα πάντα με το Politico, Ευρωπαίοι πολιτικοί και αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η εκλεκτή του Μπάιντεν δεν έχει ακόμη καταφέρει να τους πείσει ότι μπορεί να νικήσει τον 78χρονο Αμερικανό δισεκατομμυριούχο.

«Θα έπρεπε να είχαν εξαρχής άλλον έναν υποψήφιο για το χρίσμα»

Η 52χρονη Ιζαμπέλ Σνάμπελ πιάστηκε στα…πράσα αποκαλώντας την Κάμαλα ως «αόρατη» ενώ έχει προβλέψει ότι δεν θα κερδίσει ποτέ την προεδρία των ΗΠΑ.

Η διαδικασία επιλογής του Δημοκρατικού Κόμματος «είναι μια αποτυχία», φέρεται να είπε η υψηλόβαθμη αξιωματούχος της ΕΚΤ.

«Οι Δημοκρατικοί θα έπρεπε να είχαν εξαρχής άλλον έναν υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα», υποστήριξε η Σνάμπελ σε ιδιωτική συνομιλία, πριν από μια εκδήλωση τον περασμένο Φεβρουάριο, προφανώς αγνοώντας ότι τα σχόλιά της ακούγονταν στο κοινό.

«Δεν θα κέρδιζε ποτέ τις εκλογές», φέρεται να λέει η Σνάμπελ με το επόμενο σχόλιό της να είναι ιδιαίτερα αποκαρδιωτικό: «Δεν την ξέρω καν γιατί είναι τόσο “αόρατη”».

Χθες, η ΕΚΤ έσπευσε να χαρακτηρίσει τα αποσπάσματά της ως «παραπλανητικά», λέγοντας ότι η Σνάμπελ «ποτέ δεν σχολιάζει δημόσια πολιτικά γεγονότα».

Την κατηγορούν για έλλειψη αυθορμητισμού

Σε ιδιωτικές τους συνομιλίες, χωρίς όμως ανοιχτό μικρόφωνο, υπήρξαν και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που είχαν μελετήσει το διπλωματικό στυλ της Χάρις και επέκριναν τις ομιλίες της, υπενθυμίζοντας ότι είχε την τάση να διαβάζει ένα έτοιμο κείμενο με γλαφυρό τρόπο.

Επικαλούμενο δύο αξιωματούχους που συναντήθηκαν με τη Χάρις στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου στις αρχές του έτους, το POLITICO υποστηρίζει ότι η Κάμαλα Χάρις είχε διάσπαση προσοχής κατά την ανάγνωση κειμένου.

«Από τη μια πλευρά, οι δημόσιες παρεμβάσεις της βασίζονταν σε σενάρια, η ομιλία της το 2023 στο ίδιο συνέδριο δεν είχε καθόλου αυθορμητισμό και δεν κατάφερε να έχει επαφή με το κοινό».

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η εμφάνισή της σε συνέδριο τεχνητής νοημοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου το 2023. Η Χάρις ανέβηκε αργά στη σκηνή, παραχωρώντας μία «μπανάλ» ομιλία, όπως ανέφερε στο POLITICO ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος που είχε παραβρεθεί στο συνέδριο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ