Γάζα: Ισραηλινή επιδρομή στη Xαν Γιουνίς - Τουλάχιστον 70 Παλαιστίνιοι νεκροί

 
Gaza

Ενημερώθηκε: 22/07/24 - 21:14

Οι ισραηλινές επιθέσεις στην πόλη Χαν Γιουνίς κόστισαν τη ζωή σε 70 άτομα ανέφερε το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, που διοικείται από τη Χαμάς καθώς νωρίτερα σήμερα οι IDF κάλεσαν τους πολίτες να απομακρυνθούν από ανατολικά τμήματα της πόλης Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, διευκρινίζοντας ότι προετοιμάζονται να «επιχειρήσουν δραστικά».

Το πρωθυπουργικό γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε ότι η ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα θα επιστρέψει στις συνομιλίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη και κάποια στιγμή διακόπηκαν για να επιτευχθεί μια συμφωνία για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων.

Αναμενόμενη θεωρήθηκε αυτή η ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο λίγες ώρες πριν αναχωρήσει ο Νετανιάχου για την Ουάσιγκτον, όπου αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον Τζο Μπάιντεν και να απευθυνθεί στο Κογκρέσο. Όλα αυτά εν μέσω των συνεχιζόμενων και εντεινόμενων πιέσεων που δέχεται η ισραηλινή πλευρά να δώσει το πράσινο φως σε μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

Παράλληλα, έγινε σκληρή φραστική επίθεση από τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών κατά της Τουρκίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Ερντογάν παρέχει όπλα και χρήματα στη Χαμάς και υποστηρίζει την τρομοκρατία αλλά και το Ιράν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ