Αναχώρηση των Ναυτικών Δοκίμων για τον ετήσιο Θερινό Εκπαιδευτικό Πλου της Σχολής

 
Αναχώρηση των Ναυτικών Δοκίμων για τον ετήσιο Θερινό Εκπαιδευτικό Πλου της Σχολής

Ενημερώθηκε: 20/07/24 - 15:21

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Η τελετή της αναχωρήσεως των Σπουδαστών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) και του απόπλου των πολεμικών σκαφών του Στόλου, επί των οποίων επιβαίνουν, για τον ετήσιο Θερινό Εκπαιδευτικό Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής, πραγματοποιήθηκε στην Ακτή Ξαβερίου στον Πειραιά, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Δημητρίου – Ελευθερίου Κατάρα ΠΝ. 

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, o Διοικητής της ΣΝΔ Υποναύαρχος Φώτιος Μπότσας ΠΝ, ο Διοικητής Φρεγατών του Αρχηγείου Στόλου Αρχιπλοίαρχος Σπυρίδων Τσιαφούτης ΠΝ, καθώς και συγγενείς και φίλοι των Ναυτικών Δοκίμων.

Στο φετινό ΘΕΠ συμμετέχουν το Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» και η φρεγάτα Φ/Γ «ΚΑΝΑΡΗΣ», που προγραμματίζεται να καταπλεύσουν σε λιμένες της Μεσογείου και του Ατλαντικού.

«Σκοπός του ΘΕΠ είναι η εν πλω εκπαίδευση, η απόκτηση ναυτικήςεμπειρίας και τέχνης από τους Ναυτικούς Δόκιμους, καθώς και η επίδειξη Σημαίας και η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού στους λιμένες κατάπλου» σημειώνεται από το ΓΕΝ.

​Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΘΕΠ οι Ναυτικοί Δόκιμοι έχουν «μοιραστεί» και στα δύο σκάφη (ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» και Φ/Γ «ΚΑΝΑΡΗΣ») και από κάποιο σημείο και μετά θα αλλάξουν, ώστε όλοι/όλες να έχουν συνολικώς τις ίδιες ακριβώς συνθήκες διαβιώσεως και εκπαιδεύσεως. Επίσης θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι εκτός των Ναυτικών Δοκίμων στο ΘΕΠ συμμετέχουν και συνάδελφοί τους από τις άλλες παραγωγικές Σχολές αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και συνάδελφοί τους σπουδαστές ξένων Ναυτικών Ακαδημιών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ