Διπλωματικές πηγές: Ανεπίτρεπτοι εθνικισμοί από τον πρόεδρο της Αλβανίας

 
φφ

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 16/07/24 - 19:50

Η κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Αλβανίας σε μνημείο που προβάλλει ανιστόρητες και ψευδείς κατηγορίες και υπαινίσσεται εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας, είναι μία ενέργεια που παραπέμπει σε ανεπίτρεπτους εθνικισμούς περασμένων εποχών, τονίζουν διπλωματικές πηγές.

Η ασυμβίβαστη αυτή με την ιστορική αλήθεια πράξη υπονομεύει την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών μας, υπογραμμίζουν.

Όπως μεταδίδουν ειδησεογραφικά μέσα από την Αλβανία, ο πρόεδρος της χώρας, Μπαϊράμ Μπεγκάι έδωσε το παρών σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στους Τσάμηδες.

«Ο Μπεγκάι είναι ο πρώτος Πρόεδρος που τιμά τη μνήμη των 2.900 θυμάτων της ελληνικής γενοκτονίας και της εθνοκάθαρσης κατά των Αλβανών», αναφέρει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Να σημειωθεί φυσικά ότι Μπαϊράμ Μπεγκάι λειτουργεί υπό τον πλήρη έλεγχο του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα ο οποίος πρόσφατα… θυμήθηκε σε ομιλία τους Τσάμηδες κατηγορώντας την Ελλάδα για ρατσιστικό μίσος και συμπεριφορά κατά των συμπατριωτών του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ