Η Κίνα ξεκινά το μεγαλύτερο έργο εξόρυξης φυσικού ουρανίου

 
gg

Ενημερώθηκε: 14/07/24 - 18:50

Οι εργασίες για ένα έργο παραγωγής φυσικού ουρανίου στο Ordos, την Αυτόνομη Περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας της Βόρειας Κίνας, τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής της Κίνας, ξεκίνησαν την Παρασκευή. Το έργο θα συμβάλει στη διασφάλιση του εφοδιασμού της χώρας με έναν βασικό ορυκτό πόρο.

Το έργο διεξάγεται από τη CNNC(Πυρηνική εταιρίας της Κίνας), με επένδυση περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων γιουάν (206,82 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με έκθεση της China Media Group. Θα έχει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα και το υψηλότερο επίπεδο κατασκευής από οποιαδήποτε εγχώρια εγκατάσταση παραγωγής φυσικού ουρανίου.

Το έργο θα χρησιμοποιεί τα πιο πρόσφατα πράσινα και ψηφιακά συστήματα και τεχνολογίες εξόρυξης, πραγματοποιώντας χαμηλότερες εκπομπές, βιώσιμη ανάπτυξη και απομακρυσμένη παρακολούθηση, δήλωσε το CNNC. 

Το φυσικό ουράνιο είναι γνωστό ως η υλική βάση για την ανάπτυξη της πυρηνικής βιομηχανίας της χώρας και αποτελεί σημαντικό στρατηγικό πόρο και ενεργειακό ορυκτό για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. 

Σύμφωνα με έρευνα που κυκλοφόρησε από την Ένωση Πυρηνικής Ενέργειας της Κίνας στις 15 Απριλίου 2024, η Κίνα διαθέτει επί του παρόντος 55 εμπορικές πυρηνικές μονάδες σε λειτουργία με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 57,03 εκατομμυρίων κιλοβάτ, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. 

Τα στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Ενέργειας δείχνουν ότι η ηλεκτρική ενέργεια της Κίνας που παράγεται από πυρηνική ενέργεια έφτασε τις 58,08 εκατομμύρια κιλοβατώρες από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του τρέχοντος έτους, σημειώνοντας αύξηση 2,3% από έτος σε έτος. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ