Τον Σεπτέμβριο η εξ αναβολής «επετειακή εκδήλωση» για τα θρυλικά μαχητικά F-4E Phantom II της Πολεμικής Αεροπορίας

 
φαντομ

Ενημερώθηκε: 26/06/24 - 09:51

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Τον Σεπτέμβριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί, συμφώνως με ασφαλείς πληροφορίες της ιστοσελίδος μας, η εξ αναβολής «επετειακή εκδήλωση» για τη συμπλήρωση 50 ετών από την παρουσία των θρυλικών μαχητικών F-4E Phantom II στην Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ), η οποία κανονικώς και όπως είχε αναγγελθεί επισήμως από το ΓΕΑ, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, προκαλώντας πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στους φίλους της Αεροπορικής Ιδέας, της ΠΑ και φυσικά των Phantom, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Πριν από λίγες μέρες, το ΓΕΑ επανήλθε με νεότερη ανακοίνωσή του, με την οποία μας πληροφορούσε ότι «αναβάλλεται» η «επετειακή εκδήλωση» της 5ης Ιουλίου και αντ’ αυτής θα πραγματοποιηθεί την ίδια, μέρα, στον ίδιο χώρο, με το ίδιο πρόγραμμα, ένα… “Phantom Friday”, προκαλώντας εντονότατη απορία αλλά και πίκρα στους πάμπολλους φίλους για τη διαφαινόμενη «υποβάθμιση» της όλης εκδηλώσεως.

Ευτυχώς όμως ΔΕΝ είναι έτσι.

Η ιστοσελίδα ρώτησε εκεί που έπρεπε και πληροφορηθήκαμε τα εξής:

Πρώτο, η εκδήλωση ΔΕΝ υποβαθμίζεται και ΔΕΝ ακυρώνεται.

Δεύτερο, η όλη αλλαγή επήλθε γιατί μία (σημαντική) «έκπληξη» που ήταν προγραμματισμένη, δήλωσε σοβαρό και εκτός προγραμματισμού πρόβλημα (που το γνωρίζουμε αλλά έχουμε δεσμευτεί με λόγο τιμής να μην αποκαλύψουμε) παρουσίας τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τρίτο, η πρώτη προαναγγελία του γεγονότος από το ΓΕΑ είχε προκαλέσει τέτοιο συναγερμό ενδιαφερομένων, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με εκατοντάδες δηλώσεις συμμετοχής κόσμου, και συνακόλουθα πολλές κρατήσεις δωματίων ξενοδοχείων, αεροπορικών εισιτηρίων κλπ., που αν δεν γινόταν «κάτι» την ορισθείσα αρχικώς ημερομηνία (βάσει της οποίας είχαν γίνει και όλες οι κρατήσεις), τότε θα προκαλείτο σοβαρό πλήγμα στην επικοινωνιακή εικόνα της ΠΑ.

Τέταρτο, για τους προαναφερθέντες λόγους, ιδίως τον αμέσως προηγούμενο, το ΓΕΑ με έναν καθαρώς «αεροπορικό ελιγμό», δημιούργησε αυτό το “Phantom Friday” με ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα που θα ενθουσιάσει τους Έλληνες και ξένους φίλους της ΠΑ και του Phantom, που θα σπεύσουν στις 5 Ιουλίου στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδος για την προαναφερθείσα εκδήλωση.

Πέμπτο (και τελευταίο), η εκδήλωση για τη φετινή συμπλήρωση των 50 ετών της συνεχούς παρουσίας των F-4E Phantom II, προσφοράς και θυσιών των πληρωμάτων τους προς την Πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο, – ως προελέχθη – «μεταφέρθηκε» - για τον Σεπτέμβριο με την ακριβή ημερομηνία να καθορίζεται σε εύθετο χρόνο.

            Η επετειακή εκδήλωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου 2024, στην 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδος, στο χώρο της 338 Μοίρας στην οποία είναι ενταγμένα και επιχειρούν!

            «…Αντ’ αυτής, στο πλαίσιο ενίσχυσης της αλληλεπίδρασης με το κοινό και τους φίλους της ΠΑ, προγραμματίζεται τις πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας  η εκδήλωση «Phantom Phriday», στις εγκαταστάσεις της 338 Μοίρας Δίωξης Βομβαρδισμού, της 117 Πτέρυγας Μάχης, στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας» αναφέρει μεταξύ άλλων η δεύτερη ανακοίνωση του ΓΕΑ.

Και προστίθεται: «Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει :

- Στατική έκθεση αεροσκαφών.

- Μοντελιστική έκθεση.

- Πτήσεις με εξομοιωτές F-4.

- Προβολή Ιστορικού Βίντεο F-4.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό .

Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν στην εκδήλωση, παρακαλούνται να
το δηλώσουν έως τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και ώρα 12:00 στον
παρακάτω σύνδεσμο ( https://bit.ly/50YearsPhantomHAF )

Όσοι έχουνήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής μέσω του συνδέσμου, δεν απαιτείται να επαναλάβουν τη διαδικασία ενώ περαιτέρω λεπτομέρειες του προγράμματος θα κοινοποιηθούν στο e-mail που δηλώνεται κατά την διάρκεια της εγγραφής» υπενθυμίζουμε τη σχετική νεότερη ανακοίνωση του ΓΕΑ.

«Ραντεβού το Σεπτέμβριο» λοιπόν και …ίδωμεν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ