Η Nvidia ξεπερνά την Apple ως Νο. 2 πολυτιμότερη εταιρεία

 
nvidia

Ενημερώθηκε: 05/06/24 - 23:37

Οι Μετοχές της Nvidia, έφτασαν σε υψηλά ρεκόρ την Τετάρτη, με την αποτίμηση του κατασκευαστή τσιπ τεχνητής νοημοσύνης να ξεπερνά το όριο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και να ξεπερνά την Apple, γίνοντας η δεύτερη πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.

Η Nvidia ετοιμάζεται να διαχωρίσει τη μετοχή της δέκα προς ένα, με ισχύ στις 7 Ιουνίου, μια κίνηση που θα μπορούσε να αυξήσει την απήχησή της σε μεμονωμένους επενδυτές.

Η άνοδος της αγοραίας αξίας της Nvidia πάνω από αυτή της Apple σηματοδοτεί μια στροφή στη Silicon Valley, στην οποία κυριαρχεί η εταιρεία που συνίδρυσε ο Steve Jobs από τότε που κυκλοφόρησε το iPhone το 2007.

Η μετοχή της Nvidia σημείωσε άνοδο 5,2% για να κλείσει την ημέρα με αποτίμηση 3,012 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η χρηματιστηριακή αξία της Apple ήταν τελευταία στα 3,003 τρισεκατομμύρια δολάρια μετά την άνοδο της μετοχής της κατά 0,8%.

Η Microsoft παρέμεινε η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο στα 3,15 τρισεκατομμύρια δολάρια καθώς οι μετοχές της ανέβηκαν 1,9%.

Η μετοχή της Nvidia έχει αυξηθεί κατά 147% μέχρι στιγμής το 2024, με τη ζήτηση για τους κορυφαίους επεξεργαστές της να ξεπερνά κατά πολύ την προσφορά της Microsoft, Meta και Alphabet κατόχου Google, που αγωνίζονται για να αναπτύξουν τις υπολογιστικές τους ικανότητες AI και να κυριαρχήσουν στην αναδυόμενη τεχνολογία.

Η αισιοδοξία για την τεχνητή νοημοσύνη αύξησε γενικά τις μετοχές chip την Τετάρτη, με τον δείκτη να έχει άνοδο 4,5%.

Ενώ η Nvidia οδηγεί ένα κύμα ενθουσιασμού με τεχνητή νοημοσύνη στη Wall Street, η Apple παλεύει με την ασθενή ζήτηση για iPhone και τον σκληρό ανταγωνισμό στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο.

Ορισμένοι επενδυτές θεωρούν επίσης την Apple ως υστερούν σε άλλες τεχνολογικές βαριές, καθώς βιάζονται να ενσωματώσουν χαρακτηριστικά AI στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Οι προβλέψεις των αναλυτών για τα μελλοντικά κέρδη της Nvidia έχουν ξεπεράσει τα θεαματικά κέρδη μετοχών της. Η Nvidia διαπραγματεύεται με 39 φορές τα αναμενόμενα κέρδη, καθιστώντας την λιγότερο ακριβή σε αυτή τη βάση από ό,τι πριν από ένα χρόνο, όταν διαπραγματευόταν με πάνω από 70 φορές τα αναμενόμενα κέρδη, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ