Ι.Κεφαλογιάννης: «Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να βρίσκονται έμπρακτα δίπλα στην κοινωνία, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη».

 
kef

Ενημερώθηκε: 28/05/24 - 14:38

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Η παρακολούθηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Στρατού Ξηράς στο Νότιο Έβρο αλλά και η συνεργασία του με διοικητές μεγάλων ιατρικών μονάδων του νομού Έβρου, στο πλαίσιο της συμβολής του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και των Ενόπλων Δυνάμεων στη βελτίωση των υγειονομικών αναγκών της τοπικής κοινωνίας με στρατιωτικό υγειονομικό προσωπικό αποτέλεσαν τους δύο λόγους για τους οποίους ο αρμόδιος (για τα υγειονομικά των ΕΔ και όχι μόνο) ΥΦΕΘΑ κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης βρέθηκε στον Έβρο. 

            Ο ΥΦΕΘΑ πραγματοποίησε εκεί σειρά επισκέψεων, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Δ΄ ΣΣ Αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο, πηγαίνοντας αρχικώς στο πεδίο ασκήσεων/πεδίο βολής «Αετός», όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της ΧΙΙ Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ) Υποστράτηγος Ιωάννης Κορρές, προκειμένου να παρακολουθήσει εκπαιδευτική δραστηριότητα και να συνομιλήσει με στελέχη, «επαινώντας τους για την αφοσίωση που επιδεικνύουν στην Πατρίδα», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικώς.

            Στη συνέχεια ο κ. Κεφαλογιάννης μετέβη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρουπόλεως, το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και το Κέντρο Υγείας Σουφλίου, όπου συναντήθηκε με τους Διοικητές των Νοσοκομείων, καθώς και με το προσωπικό που διατίθεται από το ΥΠΕΘΑ για τις ανάγκες τους.

Συμφώνως με το ΥΠΕΘΑ, αυτή τη στιγμή έχουν διατεθεί:

  • Τέσσερις Στρατιωτικοί Ιατροί με ειδικότητες Καρδιολόγος, Γαστρεντερολόγος, Πνευμονολόγος, Νευρολόγος στο ΠΓΝ Αλεξανδρουπόλεως.
  • Πέντε Στρατιωτικοί Ιατροί με ειδικότητες Καρδιολόγος, Παθολόγος, Ορθοπεδικός, Χειρούργος, Ψυχίατρος, στο ΓΝ Διδυμοτείχου.
  • Τρεις οδηγοί ΕΚΑΒ, Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ), στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου.

Ο κ. Υφυπουργός τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη για το σημαντικό έργο που επιτελούν στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της τοπικής κοινωνίας, ενώ μετά το πέρας των επισκέψεών του, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«…Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το πεδίο ασκήσεων – πεδίο βολής «Αετός», προκειμένου να παρακολουθήσω εκπαιδευτική δραστηριότητα και να συνομιλήσω με στελέχη, επαινώντας τους για την αφοσίωση που επιδεικνύουν στην Πατρίδα.

Επισκέφθηκα τα Γενικά Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, όπου συναντήθηκα με τους Διοικητές των Νοσοκομείων, καθώς και με τους Στρατιωτικούς Ιατρούς, που διατίθενται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τις ανάγκες τους, τους οποίους ευχαρίστησα και συνεχάρη για το σημαντικό έργο που επιτελούν στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της περιοχής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ