Έφυγε από τη ζωή ο συνάδελφος Υποστράτηγος ε.α Αθανάσιος Μπάφας, το κομάντο των Στρατιωτικών Συντακτών

 
μπαφας

Ενημερώθηκε: 16/05/24 - 14:32

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, ο Υποστράτηγος ε.α Αθανάσιος Μπάφας, το κομάντο των Στρατιωτικών Συντακτών, καθώς μετά την αποστρατεία του είχε ασχοληθεί με επιτυχία με το στρατιωτικό ρεπορτάζ και ήταν για πολλά χρόνια αγαπημένος συνάδελφος και φίλος.

Ο Θανάσης ήταν απόφοιτος της Τάξεως 1974 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού και αμέσως μετά εντάχθηκε στις Ειδικές Δυνάμεις της Πατρίδος μας.

Πτυχιούχος αλεξιπτωτιστής, στατικού ιμάντα και ελευθέρας πτώσεως, της Σχολής Αλεξιπτωτιστών του Στρατού Ξηράς, του Σχολείου Καταδρομών στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθοδόξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, ήταν και πτυχιούχος υποβρύχιος καταστροφέας έχοντας περατώσει επιτυχώς το πολύ δύσκολο και εξάμηνης διάρκειας 60ο Σχολείο της φημισμένης Μονάδος Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού (σημερινή Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών/ΔΥΚ).

Ως Ταγματάρχης υπήρξε από τους βασικούς συντελεστές και Διοικητής του επίλεκτου Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) και μαθητής αρχικώς και εκπαιδευτής στη συνέχεια του φημισμένου Σχολείου Περιπόλων Μακράς Ακτίνος Δράσεως του ΝΑΤΟ στη Γερμανία, ενώ στην Ελλάδα διοίκησε μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων.

Υπήρξε από τους πρώτους Έλληνες – παρατηρητές του ΟΗΕ που στάλθηκαν στον Εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας και στην κουρδική περιοχή του Εμπρίλ στο Βόρειο Ιράκ.

Μετά την αποστρατεία του ασχολήθηκε επιτυχώς σε διάφορα μέσα επικοινωνίας με το στρατιωτικός ρεπορτάζ και υπήρξε για χρόνια – ως και σήμερα – Στρατιωτικός Συντάκτης διαπιστευμένος στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Ο Θανάσης Μπάφας άφησε πίσω του σύζυγο και παιδί
Αιωνία του η Μνήμη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ