Θέλουν βήμα πρόκρισης ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, για την υπέρβαση ο Παναθηναϊκός

 
Θέλουν βήμα πρόκρισης ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, για την υπέρβαση ο Παναθηναϊκός

Ενημερώθηκε: 29/09/16 - 19:21

Ήρθε η ώρα των ελληνικών ομάδων στο Europa League. ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, είναι έτοιμοι απόψε, να κάνουν το βήμα πρόκρισης, στην επόμενη φάση του θεσμού, αντιμετωπίζοντας "πονηρά" εμπόδια.

Ο "Δικέφαλος του Βορρά", αντιμετωπίζει στην Τσεχία, την Σλόβαν Λίμπερετς (20:00, OTE Sport 4), με στόχο τη νίκη με την οποία θα βάλει τις βάσεις για πρόκριση στους "32" του Europa League.

Στον ΠΑΟΚ θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μετά την εντός έδρας γκέλα με την Ξάνθη στο πρωτάθλημα, με τον Ίβιτς να κάνει κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα.


Την ίδια ώρα, στο Βίγκο, ο Παναθηναϊκός, θα βρεί απέναντί του, τη δυσκολότερη ομάδα του, ομίλου του, τη Θέλτα (20:00, OTE Sport 2), σε ένα παιχνίδι-πρόκληση.

Οι "πράσινοι" θέλουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη επί ισπανικού εδάφους, με τον Άρη να είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει επιστρέψει με "τρίποντο" από τη Μαδρίτη στα 51 χρόνια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Με βάση και τις απουσίες του Παναθηναϊκού (Ιβάνοφ, Γουακάσο, Χούλτ, Μέστο), μοιάζει με υπέρβαση μία νίκη μέσα στην Ισπανία, αλλά το "τριφύλλι" έχει αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει ακόμα και όταν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.


Τελευταίος, ρίχνεται στη "μάχη", ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται τον ΑΠΟΕΛ, σε ένα καθοριστικό για το ευρωπαϊκό του μέλλον στο Καραϊσκάκη (22:05, OTE Sport 3).

Οι Πειραιώτες υποδέχονται τους πρωταθλητές Κύπρου στο γήπεδο Καραϊσκάκη, έχοντας ως στόχο τη νίκη με την οποία θα γίνουν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στους "32" του Europa League και την πρωτιά στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης.

Αν οι "ερυθρόλευκοι" καταφέρουν και επικρατήσουν της κυπριακής ομάδας, τότε θα έχουν 6 βαθμούς και ακολουθούν οι αγώνες με Αστάνα και Γιούνγκ Μπόις στο Φάληρο, όπου μπορούν να κάνουν το απόλυτο και να συγκεντρώσουν 12 βαθμούς μέχρι την αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Υπενθυμίζεται πως περίπτωση...πρωτιάς, για τον Ολυμπιακό και με λίγη τύχη μπορεί να αποφύγει τις δυνατές ομάδες που θα συνεχίσουν στο Europa League από το Champions League.