Οδηγός επιβίωσης στην κουζίνα για φοιτητές

 
Οδηγός επιβίωσης στην κουζίνα για φοιτητές

Ενημερώθηκε: 06/09/16 - 14:51

Ποιος είπε ότι όταν είσαι φοιτητής πρέπει να πεινάς ή να καταφεύγεις σε fast food; Εμείς σου προτείνουμε εύκολες και γρήγορες συνταγές για φοιητικά αλλά άψογα γεύματα!

1. Μακαρόνια με κιμά

1 πακέτο μακαρόνια, 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, 1 κουτί έτοιμη σάλτσα ντομάτας, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 4-5 κόκκους μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι. Βράζεις τα μακαρόνια με αλάτι, τα σουρώνεις και μετά τα τσιγαρίζεις με λίγο ελαιόλαδο. Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζεις με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτεις τον κιμά και ανακατεύεις μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτεις τότε την ντομάτα, λίγο νερό, κανέλα, μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνεις να βράσει για μισή ώρα περίπου.

2. Ομελέτα

Τρία αυγά, μισή πιπεριά καθαρισμένη σε κομματάκια, μανιτάρια, 5 κουταλιές γάλα εβαπορέ, Αλάτι, πιπέρι, Ελάχιστο λάδι. Χτυπάς τα αυγά σ' ένα βαθύ πιάτο μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα. Σ' ένα τηγάνι τσιγαρίζεις με ελάχιστο λάδι την πιπεριά και τα μανιτάρια. Προσθέτεις το μίγμα με το αυγό και το γυρνάς στην πορεία για ψηθεί κι απ' τις δύο πλευρές. Μπορείς φυσικά να προσθέσεις κι όποιο άλλο υλικό σου αρέσει.

3. Σπιτικό Σουβλάκι

Σε μια μεγάλη πίτα (από το σούπερ μάρκετ) βάλε σος γιαουρτιού, ένα καλαμάκι κοτόπουλου που θα έχεις ψήσει στο φούρνο για δέκα λεπτά, μια τομάτα, λίγο κρεμμύδι και είσαι έτοιμος για τύλιγμα!

4. Πίτσα

Σε μια μεγάλη πίτα (από το σούπερ μάρκετ) άπλωσε με κουτάλι σάλτσα ντομάτας, κίτρινο τυρί τριμμένο, πιπεριά και ντομάτα ψιλοκομμένη και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη σου. Ψήσε στον φούρνο, σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, στους 200οC για 6-7 λεπτά.

5. Αυγοφέτες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη, την κανέλα και την βανίλια και τα χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει ελαφρά το μείγμα. Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα πυρίμαχο. Ρίχνουμε το υγρό μας μέσα στο σκεύος με τις φέτες ψωμιού. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να τραβήξουν καλά. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει και προσθέτουμε μέσα το βούτυρο. Ψήνουμε για 2 λεπτά απο την μία πλευρά τις αυγόφετες, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις είναι έτοιμες οι αυγόφετές μας, τις μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολα με την ψημένη πλευρά απο κάτω. Σκεπάζουμε την κάθε αυγόφετα με δημητριακά ολικής άλεσης. Πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας να κολλήσουν, χωρίς όμως να σπάσουν. Ψήνουμε για 10 λεπτά. Μόλις ψηθούν, σερβίρουμε με φρέσκιες φράουλες και μέλι.