Δολοφονία στην Κύπρο: «κλειδί» η πιτζάμα με κηλίδες αίματος - Τα δεδομένα της υπόθεσης

 
Δολοφονία στην Κύπρο: «κλειδί» η πιτζάμα με κηλίδες αίματος - Τα δεδομένα της υπόθεσης

Ενημερώθηκε: 25/04/18 - 11:53

Δολοφονία Κύπρος: Μία πιτζάμα με μερικές κηλίδες αίματος, η οποία βρέθηκε καλά κρυμμένη στην οικία του άτυχου ζεύγους Χατζηγεωργίου στο Στρόβολο της Λευκωσίας κρίνεται ως το σημαντικότερο μέχρι τώρα τεκμήριο που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί ανακριτές του διπλού φονικού και αισιοδοξούν ότι σύντομα θα είναι κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

¨οπως γράφει ο η εφημερίδα της Κύπρου «Πολίτης», κατάφερε χθες να διασταυρώσει την πληροφορία που κυκλοφορούσε εδώ και μέρες περί του εντοπισμού μίας πιτζάμας με κηλίδες αίματος εντός της οικίας η οποία έχει σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις.

Ωστόσο κάποιοι από την Αστυνομία συνηγορούν ότι κατά τον κρίσιμο χρόνο, ήτοι το ξημέρωμα της περασμένης Πέμπτης, έπρεπε να γίνουν κάποιοι πρόσθετοι χειρισμοί οι οποίοι θα επιτάχυναν την εξιχνίαση του εγκλήματος αλλά δυστυχώς δεν έγιναν.

«Είναι ίσως μία από τις πιο μπερδεμένες και δύσκολες υποθέσεις που κλήθηκα να διερευνήσω αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο», ήταν τα μόνα λόγια που καταφέραμε μετά δυσκολίας «να βγάλουμε» από ένα μέλος της ανακριτικής ομάδας που διερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ένα άλλο ηγετικό στέλεχος της Αστυνομίας με εμπειρία στις ποινικές ανακρίσεις, εξέφρασε –σε συνομιλία που είχαμε αργά χθες το απόγευμα– την αισιοδοξία ότι αργά ή γρήγορα οι έρευνες θα αποδώσουν. Προσέθεσε μάλιστα και το κλασικό: «Τελικά δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα»!

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι χθεσινές δηλώσεις του γενικού εισαγγελέα. Μεταφέρουμε απόσπασμα από συνομιλία που είχε με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για τη διερεύνηση ενός πολύ δύσκολου εγκλήματος με κάποιο δεδομένο, ότι δεν υπάρχει για παράδειγμα ένα φονικό όπλο, δεν υπάρχουν ικανοποιητικά αποδεικτικά στοιχεία, δεν υπάρχει μαρτυρία ίσως ως προς κίνητρα κ.λπ. Η έλλειψη αυτών των στοιχείων οδηγεί στο ότι η διερεύνηση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και πρέπει να επεκταθεί σε όλες τις πτυχές αυτές, που την καθιστά ακόμα πιο δύσκολη. Επομένως θα πρέπει να συνεχίσει [σ.σ. η Αστυνομία] –αλλά να συνεχίσει με τη δέουσα σπουδή και ταχύτητα– γιατί η πάροδος του χρόνου δεν είναι καλός οδηγός».

Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι θα χρειασθεί ακόμη λίγος χρόνος μέχρις ότου αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν κάπως τα πράγματα.

Κομμάτια του παζλ

Πέρα όμως από τα σενάρια που δίνουν και παίρνουν, υπάρχουν κάποια στοιχεία που αρχίζουν σιγά σιγά να συνθέτουν το παζλ της όλης υπόθεσης:

-- Η δολοφονία του ζεύγους Χατζηγεωργίου έγινε εντός του υπνοδωματίου, όπου βρέθηκαν και τα δύο πτώματα, εξ ου και το πάτωμα ήταν πλημμυρισμένο στο αίμα, ενώ κηλίδες αίματος βρέθηκαν και στους τοίχους.

-- Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο κρεβάτι της. Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί συνηγορούν στο ότι δέχθηκε πρώτη κτύπημα με το φονικό όργανο, σε σημείο του σώματός της όπου δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

-- Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε πεσμένος μπρούμυτα στο δάπεδο μέσα σε λίμνη αίματος. Σίγουρα ο δράστης, ή οι δράστες, τον αιφνιδίασαν. Τα στοιχεία τόσο από τη σκηνή όσο και από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις τείνουν να καταδείξουν ότι δέχθηκε τα πρώτα κτυπήματα όρθιος. Ενδεχομένως εισερχόμενος στο υπνοδωμάτιο. Δεν εντοπίστηκαν πάντως πισώπλατες μαχαιριές, όπως έχει γραφεί. Ο Χατζηγεωργίου επιχείρησε σε κάποια από τα πρώτα κτυπήματα να αντιδράσει και σε αυτό συνηγορεί και ο εντοπισμός ενός ή δύο αμυντικών τραυμάτων.

-- Το βέβαιο είναι ότι οι δολοφονίες έχουν μεταξύ τους κάποια διαφορά χρόνου. Ωστόσο αυτός ο χρόνος δεν είναι μεγάλος, έτσι ώστε να μπορεί να εντοπισθεί από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις και τις επιστημονικές αναλύσεις.

-- Ο 15χρονος γιος ήταν από τους πρώτους που μίλησε με τους αστυνομικούς ανακριτές τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης. Ως γνωστό πρόβαλε τη θέση ότι οι κουκουλοφόροι που εισήλθαν στο σπίτι τους, αφού τον διαβεβαίωσαν ότι δεν θα του κάνουν κακό, τον κλείδωσαν σε μια μικρή αποθήκη από την οποία κατάφερε να αποδράσει και να καταφύγει σε γειτονικό σπίτι. Όπως μάθαμε, ο μικρός υποστήριξε ότι κατάφερε να «ανοίξει» (σ.σ. στραβώσει) δύο φυλλαράκια (περσιάνες) από την πορτούλα αλουμινίου της αποθήκης και να φθάσει με αυτό τον τρόπο το χέρι του στο κλειδί για να την ξεκλειδώσει. Μάλιστα με αυτό τον ισχυρισμό δικαιολόγησε και το γδάρσιμο που είχε στο πάνω μέρος της δεξιάς παλάμης του.

-- Όταν ο μικρός κατάφερε, όπως ισχυρίζεται, να διαφύγει σε γειτονικό σπίτι ήταν χωρίς επαρκή ρουχισμό. Γείτονες, όπως έχουμε ήδη γράψει, του έδωσαν δικά τους ρούχα για να μην κρυώνει.

-- Τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του μικρού, ήτοι ένα κινητό τηλέφωνο και ένας φορητός υπολογιστής, είναι στη διάθεση των ανακριτών από το πρωί της Κυριακής, με τη σύμφωνη γνώμη και του δικηγόρου της οικογενείας.

Πολίτης 

Πηγή: