Όπως όλοι γνωρίζουμε οι Βρετανοί στο δημοψήφισμα της 24ης Ιουνίου ψήφισαν υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ε.Ε. Οι παρενέργειες λοιπόν αυτή της ψήφου γίνονται ορατές από την επόμενη κιόλας μέρα. Μια από αυτές δεν είναι άλλη από την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων.
Αν και η Αγγλία δεν ήταν ποτέ μέλος την Σένγκεν η κυκλοφορία προς τις υπόλοιπες χώρες ήταν μια διαδικασία αρκετά απλοποιημένη. Μετά το Brexit λοιπόν θα χρειάζεσαι βίζα για να ταξιδέψεις και να εργαστείς στο Βρετανικό έδαφος, αλλά το ίδιο θα χρειάζεται και για τους Βρετανούς σε περίπτωση που θελήσουν να βρεθούν σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα.
Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο οι Βρετανοί ξεκίνησαν νωρίς-νωρίς να ψάχνουν εναλλακτικές μεθόδους προκειμένου να αποφύγουν τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό.
Έτσι τις τελευταίες ώρες γίνεται χαμός στο διαδίκτυο με ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να μάθουν τις λεπτομέρειες ώστε να εκδώσουν Ιρλανδικό διαβατήριο.
Όπως αναφέρει ο Guardian, το υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας έλαβε πολλά αιτήματα που προέρχονταν από την Αγγλία. Ανέβασε μάλιστα στο διαδίκτυο έναν οδηγό για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος και τα απηύθυνε στα 430.000 άτομα που γεννήθηκαν στην Ιρλανδία και ζουν στην Αγγλία, στην Σκωτία ή στην Ουαλία.
Ειδικότερα, όποιος έχει έναν γονέα που γεννήθηκε στην Ιρλανδία μπορεί να ζητήσει διαβατήριο. Όσοι έχουν τουλάχιστον έναν παππού Ιρλανδό ή γονείς που είχαν την ιρλανδική υπηκοότητα τη στιγμή της γέννησης των παιδιών τους, μπορούν επίσης να αποκτήσουν.
Παράλληλα και οι Άγγλοι που ζουν σε χώρες της ΕΕ νιώθουν παγιδευμένοι. Όπως ανέφερε ένας μεταφραστή που βρίσκεται εγκατεστημένος στην Βουργουνδία της Γαλλίας, αρκετοί Βρετανοί ξεκίνησαν να αναζητούν την γαλλική υπηκοότητα και απευθύνονται σε αυτόν για να μεταφράσει τα έγγραφά τους στα γαλλικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για να πάρει κάποιος τη γαλλική υπηκοότητα πρέπει να έχει ζήσει στη Γαλλία τουλάχιστον πέντε χρόνια και να έχει καθαρό ποινικό μητρώο. Ό άλλος τρόπος είναι να παντρευτεί κάποιον Γάλλο.
Ο «λευκός γάμος» είναι κατά συνέπεια μια επιλογή που αναζητούν πολλοί χρήστες στο διαδίκτυο.
Σχετικά θέματα:
Brexit - Παντοάν: Ίσως πληγούν η ανάπτυξη και τα δημόσια οικονομικά
Brexit: Χαμός και στο ποδόσφαιρο
Brexit: Ζητούν νέο δημοψήφισμα για να μείνει η χώρα στην Ε.Ε.
Brexit-Ένα διαζύγιο περίπλοκο που θα πάρει χρόνο
Πολιτικός σεισμός μετά το BREXIT
Brexit: Δείτε πως ψήφισαν οι Βρετανοί κατά περιοχή, ηλικία και κοινωνική θέση
BBC: Αυτοί είναι οι λόγοι που νίκησε το Brexit
Βρετανία – Δημοψήφισμα: Ιστορικό διαζύγιο - Brexit επέλεξαν οι Βρετανοί