Παυλόπουλος: Από το 2018 θα χαράξουμε το μέλλον που μας αξίζει

 
Παυλόπουλος: Από το 2018 θα χαράξουμε το μέλλον που μας αξίζει

Ενημερώθηκε: 21/12/17 - 15:04

Προκόπης Παυλόπουλος: Μήνυμα ελπίδας και ενότητας στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους Έλληνες του εξωτερικού, με την ευκαιρία των Εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους 2018, τονίζοντας πως «από το 2018 θα χαράξουμε το μέλλον που μας αξίζει»,.

«Αποφασισμένοι και ενωμένοι -όπως το πράττουμε για τα μεγάλα και τα σημαντικά, άρα τα εθνικά, διακυβεύματα- θα χαράξουμε, αρχής γενομένης από το 2018, το μέλλον που μας αναλογεί και μας ταιριάζει».

Απευθυνόμενος προς τον Απόδημο Ελληνισμό ο κ. Παυλόπουλος, αφού υπογραμμίζει την ανεκτίμητη και διαχρονική προσφορά του στην πρόοδο του λαού μας και του Έθνους μας, ιδιαίτερα μάλιστα κατά την μακρά περίοδο της βαθιάς κρίσης, η οποία πλήττει ακόμη τον τόπο μας και την κοινωνία μας, με βαρύτατες επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή και, κατ' εξοχήν, για τη Νέα Γενιά, επισημαίνει:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Προκόπης Παυλόπουλος: Υποδέχτηκε ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες στο Προεδρικό Μέγαρο

«Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και βαθιά συγκίνηση απευθύνομαι εκ νέου σ' εσάς, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες της διασποράς, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, του 2018.
Τα αισθήματα αυτά τα εμπνέουν πρωτίστως οι ακατάλυτοι δεσμοί σας με την πατρίδα και η ανεκτίμητη, διαχρονική, προσφορά σας στην πρόοδο του λαού μας και κατά την μακρά περίοδο της βαθιάς κρίσης, η οποία πλήττει ακόμη τον τόπο μας και την κοινωνία μας, με βαρύτατες επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή και, κατ' εξοχήν, για τη νέα γενιά.

Το διαπιστώσαμε στην Ελλάδα και κατά το τρέχον έτος 2017, κατά την διάρκεια του οποίου η συμβολή σας, προκειμένου να ξεπεράσουμε οριστικά και το συντομότερο τη δεινή αυτή κρίση, όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά εντάθηκε.
Υπό τα ως άνω δεδομένα έχω έναν επιπλέον λόγο να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη της πατρίδας, τώρα που όλοι οι οιωνοί μας νομιμοποιούν να ελπίζουμε, βασίμως, ότι αποφασισμένοι και ενωμένοι -όπως το πράττουμε για τα μεγάλα και τα σημαντικά, άρα τα εθνικά, διακυβεύματα- θα χαράξουμε, αρχής γενομένης από το 2018, το μέλλον που μας αναλογεί και μας ταιριάζει», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προσθέτει:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Πρ. Παυλόπουλος: Η αρχή της αλληλεγγύης στο πλαίσιο του πρωτογενούς Ευρωπαϊκού Δικαίου

«Τούτο είναι καθ' όλα δυνατό διότι, πέραν των όσων προεξέθεσα, έχουμε ήδη αποδείξει ότι, παρά την δεινή κοινωνική και οικονομική κρίση, η Ελλάδα συνιστά πραγματικό πυλώνα δημοκρατικής σταθερότητας και ασφάλειας στην ταραγμένη και χειμαζόμενη από τον πόλεμο ευρύτερη περιοχή μας. Πυλώνα, ο οποίος καταφέρνει και να αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα τον θανάσιμο κίνδυνο της τρομοκρατικής βαρβαρότητας, αλλά και να υπερασπίζεται τον άνθρωπο, όπως αρμόζει στον πολιτισμό μας, στο πεδίο του οξύτατου προσφυγικού ζητήματος.

Είναι όλα αυτά τα εχέγγυα τα οποία δίνουν στην Ελλάδα μας και στον λαό μας, υπό συνθήκες αρραγούς ενότητας όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, το δικαίωμα:

-Πρώτον, όχι μόνο να είναι στο διηνεκές αναπόσπαστο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης, αλλά και να μπορεί να πρωταγωνιστήσει, κατά το μέτρο που της αναλογεί, στην ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής ενοποίησης και, επέκεινα, του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Έτσι ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να εκπληρώσει τόσο την ιστορική αποστολή της έναντι των λαών της, όσο και τον πλανητικό της, εξίσου ιστορικό, ρόλο για την εμπέδωση της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης σε ολόκληρο τον Κόσμο.

- Δεύτερον, να θωρακίζει στο ακέραιο τα εθνικά μας θέματα, που είναι βεβαίως και θέματα της ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Τα θέματα αυτά είναι και τα σταθμά μέτρησης των σχέσεων φιλίας και καλής γειτονίας καθώς και της ευρωπαϊκής προοπτικής των γειτονικών μας κρατών, με την έννοια ότι όλα αυτά εξαρτώνται, αυτονοήτως, και από τον εκ μέρους τους πλήρη σεβασμό:

• Του συνόλου της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης.
• Του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου και ιδίως της Συνθήκης της Λοζάνης, η οποία προσδιορίζει, επακριβώς και δίχως ίχνος γκρίζων ζωνών, τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• Του status quo των υφιστάμενων συνόρων, αποκηρύσσοντας την χρήση ονομάτων που όχι μόνον παραχαράσσουν βαναύσως την Ιστορία αλλά και αποπνέουν αλυτρωτισμό, εντελώς αντίθετο προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
• Των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Πρωτίστως δε του δικαιώματος στην ιδιοκτησία και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων».

Και το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας καταλήγει: «Με αυτές τις σκέψεις σας μεταφέρω τα αδελφικά αισθήματα ευγνωμοσύνης, τα οποία τρέφουμε όλοι μας στην Πατρίδα για εσάς, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες του Εξωτερικού, που διαπρέπετε ως σημαιοφόροι της Εθνικής μας Υπερηφάνειας. Και σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα, Καλή Χρονιά, με υγεία, ευτυχία και προσωπική επιτυχία».