Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Ενημερώθηκε: 20/06/16 - 13:39

Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων σήμερα και η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ με την μεγάλη ενημερωτική της εκστρατεία καλεί τον όλον τον κόσμο να σταθεί δίπλα στους πρόσφυγες. Στον αγώνα της αυτό έχει στο πλευρό της 60 προσωπικότητες που στέλνουνη το δικό τους ισχυρό μήνυμα.

"Είμαστε μαζί με τους πρόσφυγες, ενώστε κι εσείς τη φωνή σας μαζί μας" λένε ανάμεσα σε άλλους οι ηθοποιοί Κέιτ Μπλάνσετ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μπεν Στίλερ, Κριστίν Ντέιβις, Έλεν Μίρεν, Σκάρλετ Γιόχανσον και οι μουσικοί Ντέιβιντ Μόρισεϊ & Μπράιαν Άνταμς σε μια έκκληση προς τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση εκ μέρους όλων όσοι έχουν εκτοπιστεί αναγκαστικά από τις πατρίδες τους.

Η εκστρατεία έχει στόχο να αναδείξει την υποστήριξη του κόσμου στις οικογένειες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σε μια περίοδο που ο εκτοπισμός των πληθυσμών αυξάνεται δραματικά λόγω των συγκρούσεων και των διώξεων. Από την άλλη η ρητορική κατά των προσφύγων εντείνεται και οι περιορισμοί στη διαδικασία του ασύλου αυξάνονται.
Η έκκληση θα παραδοθεί πριν από την ιστορική Συνεδρίαση της ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 19 Σεπτεμβρίου 2016 στη Νέα Υόρκη, με θέμα την Αντιμετώπιση των Μεγάλων Μετακινήσεων Προσφύγων και Μεταναστών.
Ειδικότερα, η έκκληση ζητεί από όλες τις κυβερνήσεις να διασφαλίσουν πρόσβαση στην εκπαίδευση σε κάθε παιδί – πρόσφυγα, να παρέχουν στέγη με ασφάλεια σε κάθε οικογένεια προσφύγων και να επιτρέψουν σε κάθε πρόσφυγα τη δυνατότητα να εργαστεί ή να αποκτήσει δεξιότητες ώστε να συνεισφέρει θετικά στην κοινότητά του.