Τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 6 Οκτωβρίου
1459 Γεννιέται στη Νυρεμβέργη ο εξερευνητής Μάρτιν Μπίχεϊμ. Ο ίδιος έλεγε, ότι το 1484-1485 είχε συνοδεύσει τον Ντιόγκο Τσο, στην εξερεύνηση της Δυτικής Αφρικής, ως το Κάμπο Νέγκρο, αλλά οι ειδικοί τονίζουν, πως ο Μπίχεϊμ δεν έφτασε μακρύτερα από τη Γουινέα.
1582 Εξαιτίας της εφαρμογής του Γρηγοριανού ημερολογίου, αυτή τη μέρα την πήδηξαν στην Ιταλία, στην Πολωνία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία.
1600 Στη Φλωρεντία, γίνεται η πρεμιέρα του παλαιότερου σωζόμενου έργου του λυρικού θεάτρου, της όπερας «Ευριδίκη» του Γιάκοπο Πέρι.
1683 Φτάνουν στην Αμερική οι πρώτοι Γερμανοί μετανάστες. Θα ιδρύσουν την Τζέρμανταουν, έξω από τη Φιλαδέλφεια στην Πενσιλβάνια. Σήμερα στην Αμερική γιορτάζουν την Ημέρα Γερμανίας-Αμερικής.
1783 Ο Μπέντζαμιν Χανκς παρουσιάζει το ρολόι αυτόματου κουρδίσματος.
1789 Εξέγερση γυναικών στο Παρίσι με το σύνθημα «Ψωμί». Μία ημέρα νωρίτερα οι γυναίκες είχαν κάνει πορεία προς τις Βερσαλίες υπό την καθοδήγηση μιας Γαλλίδας ιερόδουλης και επαναστάτριας, της Τερουάν ντε Μερκούρ.
1790 Ο Ελβετός Jacob Schweppe παρουσιάζει τη μέθοδο δημιουργίας τεχνητού μεταλλικού νερού.
1825 Ο οπλαρχηγός της Επανάστασης Αθανάσιος Σκουρτανιώτης και 45 παλικάρια πυρπολούνται σε εκκλησία στο Μαυρομάτι Θηβών.
1826 Ο Μακρυγιάννης τρέπει σε φυγή τους Τουρκαλβανούς που επιτέθηκαν στην Ακρόπολη.
1846 Γεννιέται ο Αμερικανός μηχανικός και εφευρέτης Τζορτζ Ουέστινγκχάουζ, δημιουργός του συστήματος εναλλασσόμενου ρεύματος.
1887 Γεννιέται ο Ελβετός μοντερνιστής αρχιτέκτονας Λε Κορμπιζιέ.
1889 Ανοίγει τις πύλες του στο Παρίσι το θρυλικό καμπαρέ «Μουλέν Ρουζ».
1913 Για πρώτη φορά στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας ο Χένρι Φορντ εγκαθιστά την επαναστατική τεχνική παραγωγής της "αλυσίδας γραμμής συναρμολόγησης".
1927 Ο «Τραγουδιστής της Τζαζ» με πρωταγωνιστή τον Αλ Τζόλσον είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία του ομιλούντος κινηματογράφου, που κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη.
1939 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Ολοκληρώνεται η εισβολή της Γερμανίας στην Πολωνία με την παράδοση του Πολωνικού στρατού στη Μάχη του Κοκ με τους νεκρούς να ανέρχονται στους 10.572.
1944 Ο απελευθερωτής Κόκκινος Στρατός, μαζί με τσεχοσλοβακικά στρατεύματα που πολεμούσαν μαζί του, μπαίνουν στην κατεχόμενη από τους ναζί Τσεχοσλοβακία.
1945 Η Κατάρα του Τράγου. Έτσι θα μείνει στην ιστορία του μπειζ-μπολ ένα περιστατικό που λαμβάνει χώρα στο Σικάγο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα των Σικάγο Καμπς με τους Ντιτρόιτ Τάιγκερς για τα πλέι-οφ, ο ιδιοκτήτης των Καμπς δίνει εντολή στην ασφάλεια να βγάλουν έξω από το γήπεδο τον ελληνικής καταγωγής διακεκριμένο εστιάτορα της πόλης Βασίλη Σιάνη και τον τράγο του (Ο Σιάνης με τον τράγο του συνήθιζαν να παρακολουθούν μαζί τους αγώνες των Καμπς). Ο Σιάνης καταριέται την ομάδα και από τότε ως σήμερα οι Καμπς δεν έχουν κατακτήσει τον τίτλο.
1951 Ο Ιωσήφ Στάλιν ανακοινώνει ότι η ΕΣΣΔ διαθέτει ατομική βόμβα.
1955 Ο Βασιλιάς Παύλος αναθέτει την πρωθυπουργία στον 48χρονο Υπουργό Δημοσίων Έργων, Κωνσταντίνο Καραμανλή, μετά τον θάνατο του πρωθυπουργού Αλεξάνδρου Παπάγου. Στην απόφαση αυτή αντιδρά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Στέφανος Στεφανόπουλος. Η κυβέρνηση Καραμανλή θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στις 10 Οκτωβρίου.
1968 Στην Ελλάδα, στο πλαίσιο επιχείρησης «εξυγίανσης», κουρεύονται με την ψιλή μηχανή 16 νεαροί μακρυμάλληδες «μπίτνικς».
1991 Τον 8ο γάμο της πραγματοποιεί η Λιζ Τέιλορ, με τον οικοδόμο Λάρι Φορτένσκι
1993 Ο 30χρονος Μάικλ Τζόρνταν, ύστερα από 9χρονη καριέρα με τους Σικάγο Μπουλς, ανακοινώνει ότι σταματάει το μπάσκετ και ότι η απόφασή του δεν έχει σχέση με το θάνατο του πατέρα του. Θα επιστρέψει τον Μάρτιο του 1995, φορώντας το Νο 45, και θα σταματήσει στις 13/1/1999. Τo 2000 μπαίνει στα διοικητικά των Ουάσινγκτον Γουίζαρντ κι ένα χρόνο αργότερα και στα αγωνιστικά. Θα αποσυρθεί οριστικά τον Απρίλιο του 2003.
1999 Πεθαίνει η Πορτογαλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Αμάλια Ροντρίγκεζ.
2003 Σε Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Οικολογίας μετονομάζεται εκ νέου ο Συνασπισμός.
2004 Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε βουλευτές της ΝΔ στην ταβέρνα «Μπαϊρακτάρης» στο Μοναστηράκι, αποκαλεί «νταβατζήδες» κάποιους διαπλεκόμενους, χωρίς όμως να τους κατονομάσει