Μια λαχταριστή συνταγή που «λύνει» τα χέρια και κρύβει μια έκπληξη. Γιατί; Γιατί τα εν λόγω αφράτα muffins έχουν στο εσωτερικό τους καρύδα ενώ από πάνω είναι καλυμμένα με σοκολάτα.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τα Muffins
175 γ αλεύρι
25 γ βρώμη τριμμένη σε αλεύρι
175 γ μαλακή καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
Ξύσμα και το χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
150 γ γιαούρτι
1 μεγάλο αυγό
Για τη γέμιση της καρύδας
250 γρ. ινδική καρύδα
1/2 ζαχαρούχο γάλα
50 γρ σταγόνες σοκολάτας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ξεκινάμε από τα τρουφάκια με τα οποία θα γεμίσουμε τα muffins και βάζουμε σε ένα μπωλ το ζαχαρούχο, τις σταγόνες σοκολάτας και το ινδοκάρυδο για να φτιάξουμε ένα σφιχτό μείγμα που να πλάθεται.
Ζυμώνουμε και βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο για λίγη ώρα και στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια. Τα βάζουμε πάλι στο ψυγείο
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα muffins. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βάζουμε 9 χάρτινες θήκες για μάφιν σε ένα ταψάκι.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα σε ένα μπολ.
Χτυπάμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, το γιαούρτι και το αυγό μαζί με ένα αυγοδάρτη και στη συνέχεια αναμειγνύουμε ελαφρά τα 2 μείγματα
Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε κάθε θήκη (χάρτινη ή σιλικόνης), προσθέτουμε ένα τρουφάκι καρύδας και στη συνέχεια καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα και στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Προαιρετικά διακοσμούμε με icing σοκολάτας ή με ταχίνι κακάο.