Τα σημάδια που δείχνουν ότι ξενοκοιτάει στην εποχή των social media- Τι είναι το «microcheating»;

 
κκκ

Ενημερώθηκε: 05/04/25 - 18:53

Ένα like σε φωτογραφία συναδέλφου στα κοινωνικά δίκτυα ή ανταλλαγή μηνυμάτων στο τσατ, για κάποιους μπορεί θεωρείται κάτι απλό και καθημερινό. Αλλα αυτό δεν ισχύει για όλους, ειδικά όταν γίνεται συστηματικά.

Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι η αλληλεπίδραση μέσω μηνυμάτων με emoji όπως οι καρδούλες, «χτίζουν» ένα είδος δεσμού ο οποίος από κάποιους χαρακτηρίζεται «microcheating», δηλαδή μικρο-απιστία.

Αυτός δεν είναι ένας νέος όρος, αλλά σύμφωνα με τον ψυχαναλητή και ιδιοκτήτη συμβουλευτικών κέντρων «Just Mind»ασ στο Ώστιν του Τέξας, Γούλιαμ Σρέντερ, έρχεται στο προσκήνιο λόγω της αυξανόμενης διάδοσης της τηλεργασίας

«Οι άνθρωποι έχουν περισσότερες ''ψηφιακές σχέσεις'', επομένως δημιουργείται περισσότερος χώρο για αυτό», είπε ο Σρέντερ. «Σε αυτό το περιβάλλον εργασίας από το σπίτι, μπορεί να συμβεί ακόμα πιο εύκολα, επειδή είναι πραγματικά χαμηλού ''κινδύνου''».

Τι είναι το «microcheating»

Το Microcheating αποτελεί κάτι λιγότερο από σωματική ή συναισθηματική σχέση, και περιλαμβάνει μια συμπεριφορά για την οποία δεν μπορείτε να μιλήσετε ανοιχτά με έναν σύντροφο.

Εκτός από μια κρυφή συνομιλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί επίσης να σημαίνει ότι θα για μιλήσετε πολλή ώρα με έναν συνάδελφο στο τηλέφωνο, θα μοιραστείτε προσωπικά στοιχεία της σχέσης σας ή θα ντύνεστε πιο καλά αν ξέρετε ότι θα δείτε κάποιον.

Σύμφωνα με την Άμπι Μέντκαλφ, ψυχολόγο στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, το να πατάς like ή να σχολιάζεις μια φωτογραφία μπορεί να φαίνεται αρκετά αδιάφορο. Πολλά ζευγάρια δεν νοιάζονται καν, αλλά οι άνθρωποι που το κάνουν δεν πρέπει να αισθάνονται άσχημα για αυτό.

«Δεν υπάρχει σωστό και λάθος στις σχέσεις», είπε. «Αυτό εξαρτάται από τις προτιμήσεις».

Αλλά Ακόμα κι αν μια συγκεκριμένη ενέργεια δεν έχει συζητηθεί , δημιουργείται πρόβλημα . «Είναι απάτη αν στον σύντροφό σου δεν του αρέσει, ή δεν το ξέρει ή δεν θα του άρεσε αν το γνώριζε», είπε.

Ο Σρέντερ είπε από την πλευτά του ότι κάθε σχέση έχει όρια, μερικά από τα οποία μπορεί να έχουν συζητηθεί και άλλα που υπονοούνται. Αυτές τις μέρες, η γκρίζα ζώνη είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Ιδιαίτερα αν ένα ζευγάρι συναντήθηκε σε μια εφαρμογή γνωριμιών, είναι σημαντικό να συζητηθεί η αποκλειστηκότητα. Να συμφωνήσουν δηλαδή τι σημαίνει «αποκλειστικό», όπως να μην βγαίνεις με άλλους ανθρώπους, να συνεχίζει τις συνομιλίες μέσω μιας εφαρμογής ή να ακολουθεί άλλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ