«Αν επιλέξεις τα κατάλληλα υλικά και ακολουθήσεις ένα-ένα τα βήματα, δεν γίνεται παρά να πετύχει η συνταγή»!
Με αυτή τη συμβουλή, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 17:00, o Άκης Πετρετζίκης ανοίγει και πάλι το… εργαστήρι μαγειρικής του. Το «», ο προσωπικός του χώρος απ’ όπου αντλεί έμπνευση για τις συναρπαστικές συνταγές του, γεμίζει μυρωδιές και γεύσεις.
Στην πρεμιέρα της εκπομπής, ο Άκης μάς παρουσιάζει δύο παραδοσιακά πιάτα. Για φαγητό, μαγειρεύει ζουμερό αρνίσιο μπούτι σιγοψημένο στο φούρνο, με καστανό ρύζι, ρεβύθια και αρακά. Ένα πιάτο ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι του Σαββατοκύριακου. Το συνοδεύει με πικάντικη σάλτσα verde, η οποία δένει όλο το φαγητό και δίνει άλλη διάσταση στο κρέας.
Για γλυκό, φτιάχνει τραγανή μπουγάτσα με γέμιση κρέμα, μια συνταγή από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Θεσσαλονίκη. Ο Άκης αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για να πετύχουμε το χρυσαφένιο, λεπτό τραγανό φύλλο αλλά και την αρωματική κρέμα με σιμιγδάλι, και μας προτείνει να τη σερβίρουμε ζεστή, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα!
«Kitchen Lab»: Εδώ γεννιούνται οι γεύσεις!