Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για ψητές τσακώνικες μελιτζάνες. Η κρέμα λιαστής ντομάτας δίνει την έξτρα νοστιμιά.
Υλικά
- 10 μελιτζάνες τσακώνικες
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 50 ml χυμό πορτοκάλι
- 2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
- 1/3 κουτ. γλυκού κύμινο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 10 λιαστές ντομάτες
- 1 μικρό ματσάκι μυρώνια + λίγα φύλλα για τη διακόσμηση
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 30 ml νερό
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος κυδωνάτες. Τις ρίχνουμε σε μια μπασίνα μαζί με το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι, το σκόρδο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 2
Σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα απλώνουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 16΄-18΄.
Βήμα 3
Κρέμα λιαστής ντομάτας: Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες με τα μυρώνια, το ελαιόλαδο και το νερό και χτυπάμε για να γίνουν κρέμα (μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό ακόμη για να γίνει πιο αραιή η κρέμα μας).
Βήμα 4
Σερβίρουμε τις μελιτζάνες σε πιατέλα, γαρνίρουμε με φυλλαράκια από μυρώνια
και συνοδεύουμε με την κρέμα λιαστής ντομάτας.
Πηγή: Olivemagazine