Πιπεριές γεμιστές; Ναι, αλλά με φέτα.

 
Πιπεριές γεμιστές; Ναι, αλλά με φέτα.

Ενημερώθηκε: 23/08/16 - 22:36

Το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμα. Και αυτή η καλύτερη εποχή για γεμιστά λαχανικά. 'Οπως οι πιπεριές με φέτα και μια μικρή έκπληξη

Η συνταγή

Κόψτε στη μέση 4 μεγάλες πιπεριές και καθαρίστε καλά το εσωτερικό τους και τοποθετήστε τις με το κομμένο μέρος προς τα πάνω σε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί.

Κόψτε επίσης στη μέση 350 γραμμάρια ντοματίνια και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με 200 γραμμάρια φέτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια και 16 ελιές χωρίς κουκούτσι (καλύτερα μαύρες), προσθέστε πιπέρι, αλλά όχι αλάτι.

Βάζετε δύο κουταλιές σάλτσα πέστο μέσα σε κάθε μια πιπεριά και μετά το μίγμα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Το μυστικό

Είναι καλύτερα να δοκιμάσετε το συγκεκριμένο πιάτο όχι καυτό, αλλά χλιαρό. Γι'αυτό κάντε υπομονή κανένα 20λεπτο αφού το βγάλετε από τον φούρνο.

Η έκπληξη

Με περίπου την ίδια γέμιση μπορείτε να φτιάξετε και ντομάτες, απλώς αντικαταστείστε τα κόκκινα ντοματίνια με κίτρινα και προσθέστε ξύδι.