Το πιο λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας με την τοπ συνταγή

 
εε

Ενημερώθηκε: 16/07/24 - 20:23

Το σουφλέ σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και απολαυστικά γλυκά που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι και δεν έχει εποχή. Το καλοκαίρι λατρεύουμε να το συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια ή σορμπέ φράουλα. Και φυσικά σου έχουμε την απόλυτη συνταγή. Συνέχιζε να διαβάζεις.

Υλικά:

-200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας

-100 γρ. βούτυρο

-4 αυγά

-100 γρ. ζάχαρη

-1 βανίλια

-50 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση:

Προθέρμανση φούρνου: Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Βουτυρώστε καλά μικρά ατομικά φορμάκια (ramekins) και πασπαλίστε τα με ζάχαρη. Αυτό θα βοηθήσει το σουφλέ να φουσκώσει ομοιόμορφα και να μην κολλήσει στα τοιχώματα.

Λιώσιμο της σοκολάτας: Σε ένα μπολ που αντέχει τη θερμότητα, λιώστε την κουβερτούρα σοκολάτας και το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και αφήστε το να κρυώσει λίγο.

Χτύπημα των αυγών και της ζάχαρης: Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν ένα ανοιχτόχρωμο χρώμα. Προσθέστε τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.

Συνδυασμός σοκολάτας και αυγών: Σιγά-σιγά προσθέστε το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας στα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) για να μην «κόψουν» τα αυγά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Γέμισμα: Μοιράστε το μείγμα στα προετοιμασμένα φορμάκια, γεμίζοντας περίπου τα 3/4 της χωρητικότητάς τους. Αυτό θα δώσει χώρο στο σουφλέ να φουσκώσει κατά το ψήσιμο.

Ψήσιμο: Τοποθετήστε τα φορμάκια σε ένα ταψί και ψήστε τα στο προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά. Το σουφλέ πρέπει να έχει φουσκώσει και να έχει σχηματίσει μια ελαφρώς τραγανή επιφάνεια, ενώ το εσωτερικό του πρέπει να παραμένει υγρό και ρευστό.

Σερβίρισμα: Αφαιρέστε τα σουφλέ από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς για 1-2 λεπτά πριν τα σερβίρετε. Πασπαλίστε με λίγη άχνη ζάχαρη ή συνοδεύστε με μια μπάλα παγωτό βανίλια για επιπλέον απόλαυση.

Extra tips για τέλειο σουφλέ:

Χρησιμοποιήστε σοκολάτα καλής ποιότητας: Η ποιότητα της σοκολάτας που θα χρησιμοποιήσετε θα επηρεάσει σημαντικά τη γεύση του σουφλέ σας.

Μην υπερψήσετε: Το μυστικό για το τέλειο σουφλέ είναι να παραμείνει υγρό στο εσωτερικό του. Προσέξτε τον χρόνο ψησίματος και δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα που πρέπει να βγαίνει με λίγη υγρή σοκολάτα.

Σερβίρετε αμέσως: Το σουφλέ σοκολάτας πρέπει να σερβιριστεί αμέσως μετά το ψήσιμο για να απολαύσετε την τέλεια αντίθεση ανάμεσα στην τραγανή επιφάνεια και το ρευστό εσωτερικό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ