Κοντοσούβλι κοτόπουλο: Συνταγή για να γίνει ζουμερό

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 20/02/25 - 12:08

Δεν είναι «τύπου» κοντοσούβλι, επειδή γίνεται με κοτόπουλο και όχι με χοιρινό.

Είναι απλώς, διαφορετικό και απευθύνεται στους λάτρεις του κοτόπουλου, που είναι συνήθως, φανατικοί.

Εάν κατακτήσετε τη συνταγή και τον τρόπο για το μαρινάρισμα, μπορείτε να το εφαρμόσετε σε πολλές παρασκευές με κοτόπουλο.

Να έχετε υπομονή με το μαρινάρισμα, που θέλει από 2 ώρες μέχρι μία ημέρα στο ψυγείο, ανακατεύουντας, συχνά – πυκνά. Θυμηθείτε να βγάλετε το κοτόπουλο λίγα λεπτά, πριν ψήσετε, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Από εξοπλισμό, το μόνο που χρειάζεστε είναι μία μακριά μεταλλική σούβλα – βέργα, κατά προτίμηση, τετράπλευρη.

Κοντοσούβλι κοτόπουλο

Υλικά:

  • 2 1/2 κιλά κοτόπουλο φιλέτο μπούτι
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 ντομάτα
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 60 γρ. ηλιέλαιο
  • 6 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. ρίγανη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220-240°C στον αέρα.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια των 60γρ. περίπου.

Μαρινάρουμε τα κομμάτια του κρέατος με όλα τα υλικά και τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια και τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες ή από την προηγούμενη ημέρα.

Την επόμενη μέρα αφήνουμε για 10 λεπτά εκτός ψυγείου.

Περνάμε τα κομμάτια στη σούβλα (καλύτερα να είναι τετράπλευρη), βάζοντας εναλλάξ κομμάτια κοτόπουλου και διαφορετικό λαχανικό. Πιέζουμε τα κομμάτια να είναι σφιχτά μεταξύ τους.

Τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο το κοντοσούβλι, σφίγγοντας τις άκρες, δημιουργώντας μια μεγάλη καραμέλα.

Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά και ανά διαστήματα γυρνάμε τη σούβλα για να ψηθεί καλά από όλες τις μεριές. Βάζουμε ταψί από κάτω.

Μετά τα 45′ ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο, με προσοχή γιατί θα έχει ζουμιά από κοτόπουλο και γυρνάμε σε δυνατό γκριλ για 10′ γυρνώντας όλες τις πλευρές για να πάρει χρώμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ