Σήμερα φυσικά θα φάμε ζυμαρκά! Γιατι γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα τους. Σήμερα δεν είναι γιορτή μόνο για αυτους που παράγουν ζυμαρικά, αλλά και γι' αυτούς που τα καταναλώνουν. Δηλαδή τους πάντες!
Μπορεί να τα εφηύραν οι Κινέζοι 4.000 χρόνια πριν, αλλά από τότε που τα έφερε ο Μάρκο Πόλο στη Δύση τον 13ο αιώνα έγιναν το πιό αγαπημένο φαγητό.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών θεσπίστηκε στη διάρκεια του παγκόσμιου συνεδρίου ζυμαρικών στις 25 Οκτωβρίου 1995. Ειδικοί από όπλον τον κόσμο συναντηθηκαν με στόχο να διαδώσουν τη διατροφική σημασία των ζυμαρικών και τις απεριόριστες παραλλαγές τους στην γαστρονομία
Τι καλύτερο για να γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών από την υπέροχη συνταγή που δημιούργησε ο Alfredo di Lello, ο Ιταλός μάγειρας, γύρω στο 1920 και ακόμα παραμένει μια απότις νοστιμότερες μακαρονάδες
Υλικά:
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
1/2 κιλό φετουτσίνι ολικής άλεσης
2 μικρά κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
4 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ, με 2 κουταλιές νερό
4 κουταλιές της σούπας sour cream
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κούπα τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες Παρασκευής:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι συνδυάστε το ζωμό λαχανικών και το σκόρδο. Αφήστε το να πάρει μια πρώτη βράση σε δυνατή φωτιά, και κατόπιν καλύψτε το κατσαρολάκι, χαμηλώστε τη φωτιά κι αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι τα σκόρδα να είναι μαλακά.
Χρησιμοποιείστε ένα minipimer για να κάνετε το βρασμένο σκόρδο και το ζωμό λαχανικών ένα λείο μείγμα. Κρατήστε το κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέστε το μείγμα του κορνφλάουρ, με τις 2 κουταλιές νερού. Ανακατέψτε μέχρι να πήξει ελαφρά, για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Κατεβάστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέστε λίγη sour cream, μοσχοκάρυδο και πιπέρι.
Βράστε τα φετουτσίνι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αλάτι, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 8 λεπτά. Σουρώστε τα, και βάλτε τα πάλι στην κατσαρόλα με λίγο λάδι. Όταν είναι να ζεματίσετε τα φετουτσίνι ρίξτε μαζί τα λεπτοκομμένα κολοκυθάκια και ανακατέψτε για περίπου ένα λεπτό.
Τοποθετήστε κατόπιν τα φετουτσίνι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τη σάλτσα και το φλιτζάνι παρμεζάνας και ανακατέψτε ελαφρά. Πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας αν θέλετε κάθε πιάτο με λίγη ακόμα φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για να ενισχύσετε τη γεύση του.