Σήμερα που γιορτάζει η μισή Ελλάδα, είναι μια τέλεια αφορμή για να φτιάξουμε σπιτικό γλυκό για τους αγαπημένους μας που έχουν την γιορτή τους! Ιδού λοιπόν 3 γρήγορες και εύκολες τούρτες:
Cheesecake με maltesers
Τι χρειαζόμαστε:
Για την βάση:
300 γρ μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα ή digestive
140 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
Για την κρέμα:
330 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
300 γρ τυρί κρέμα
150 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
2 συσκευασίες maltesers (των 175 γρ η καθεμιά)
Πώς το κάνουμε:
1. Για τη βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο mutli, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, που το αδειάζουμε μέσα σε μια φόρμα, τσέρκι ή πυρέξ.
2. Για την κρέμα: Χτυπάμε τη ζάχαρη και το τυρί κρέμα στο μίξερ (σε μεσαία ταχύτητα) μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
3. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά την χτυπημένη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι ή μία μαρίζ.
4. Σπάζουμε την μία συσκευασία maltesers και την ρίχνουμε μέσα στην κρέμα, ανακατεύοντας απαλά.
5. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από την βάση μπισκότου και την απλώνουμε καλά.
6. Διακοσμούμε την επιφάνεια του cheesecake με την άλλη συσκευασία των maltesers και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσει.
Mille-feuille σοκολάτας
Τι χρειαζόμαστε:
1 φύλλο σφολιάτας
375 ml γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
4 κρόκοι αυγών
50 γρ. ζάχαρη
30 γρ. corn flour
160 γρ. μαύρη σοκολάτα
Γλάσο:
1 κουταλιά βούτυρο
125 γρ. μαύρη σοκολάτα
300 γρ. ζάχαρη άχνη
60 ml νερό
Πώς το κάνουμε:
1. Γέμιση: Ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια σε μέτρια φωτιά (όχι να κάψει).
2. Στο μπολ του μίξερ, χτυπούμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη για τουλάχιστον 5 λεπτά. Προσθέτουμε το corn flour και ύστερα λίγο-λίγο το γάλα και χτυπούμε για άλλα 2 λεπτά.
3. Βάζουμε το μείγμα σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα, την οποία προηγουμένως έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
4. Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας σε ταψί, το τρυπούμε σε πολλά σημεία με πιρούνι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για μισή ώρα.
5. Γλάσο: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να έχουμε ένα λείο γλάσο.
6. Όταν ψηθεί η σφολιάτα, την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε 3 ίσα ορθογώνια κομμάτια.
7. Βάζουμε τη μισή γέμιση επάνω στο πρώτο φύλλο, καλύπτουμε με το δεύτερο, βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνουμε με το τρίτο φύλλο. Αλείφουμε την επιφάνεια με το γλάσο.
Κορμός σοκολάτας με μπισκότα
Τι χρειαζόμαστε:
400 γρ. μπισκότα Marie
3 κροκάδια αυγών
2 αυγά
1 βανίλια
180γρ. drinking chocolate της cadburys
1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι ζάχαρη
360 γρ. βούτυρο ανάλατο
Πώς το κάνουμε:
1) Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
2) Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το νερό, τα αυγά και τα κροκάδια ελαφρώς χτυπημένα και το drinking chocolate.
3) Τα ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 1-2 λεπτά.
4) Σπάζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας μέσα.
5) Ανακατεύουμε προσεκτικά και το βάζουμε κατά προτίμηση σε μακρόστενη φόρμα και ακολούθως στο ψυγείο για να πήξει.
6) Ξεφορμάρουμε τον κορμό και τον γαρνίρουμε με φυστίκι αιγίνης αλεσμένο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό μας ντύνουμε τη φόρμα με αντικολητικό χαρτί αλλιώς βάζουμε τη βάση της φόρμας σε ζεστό νερό, χαράζουμε τα πλευρά με μαχαίρι και την αναποδογυρίζουμε.