Δύσολες ώρες για ακόμη μία φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα για τους κατοίκους του Βόλου λόγω της νέας σφοδρής κακοκαιρίας Elias.
Η πόλη έχει μετατραπεί σε λίμνη, ποτάμια οι δρόμοι του. Όλοι οι κόμβοι είναι κλειστοί. Δεν επιτρέπεται αλλά και δεν μπορείς να φτάσεις στην πόλη του Βόλου, αφού όλοι οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι και θαμμένοι κάτω από τόνους λάσπης και φερτών υλικών, μέχρι και βράχια που είχαν αποκολληθεί και είχαν πέσει στην μέση του δρόμου.
Πολλοί από τους κατοίκους έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τους χειμάρρους ενώ παρέμειναν για ώρες εγκλωβισμένοι μέσα στα οχήματά τους.
Συνεχείς ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική υπηρεσία για απεγκλωβισμούς ατόμων σε διάφορα σημεία του Βόλου, ενώ περισσότεροι από 330 άνθρωποι οδηγήθηκαν σε ασφαλή σημεία.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής σε αρκετά σημεία της πόλης το νερό φτάνει τα 30-40 εκατοστά σε ύψος ενώ συνολικά μέχρι τις 5:30 τα ξημερώματα είχαν γίνει 420 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στον Βόλο. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης στο MEGA πυροσβέστες μετέφεραν σε ασφαλή σημεία από Αλυκές, Αγριά και Νέα Ιωνία Βόλου.
«Η προσπέλαση των οχημάτων σε ορισμένα σημεία είναι ακόμα δύσκολη» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής.
Στην Αγριά, δεν υπάρχουν δρόμοι, η βροχόπτωση έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της ενώ οι τόνοι λάσπης έχουν σκεπάσει εκατοντάδες αυτοκίνητα.
Και οι τρεις δρόμοι της περιοχής είναι θαμμένοι κάτω από τόνους φερτών υλικών και λάσπης και η περιοχή είναι αγνώριστη.
Οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι και δεν μπορούν να φύγουν από το σημείο. Σημειώνεται πως το ρεύμα στις περισσότερες περιοχές έχει κοπεί.
Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο μετά τις 06:00 άρχισε πάλι να βρέχει, γεγονός που δυσχέραινε την κατάσταση αφού υπήρχε η ελπίδα πως θα ξεκινήσει η άντληση των υδάτων με ο πρώτο φως της ημέρας.
Σημειώνεται, δε, ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των μετεωρολόγων αναμένονται βροχές μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Μαγνησία.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον Βόλο δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι ο Κραυσίδωνας υπερχείλισε και «έσπασε» πλημμυρίζοντας σπίτια και παρασύροντας αυτοκίνητα.
Ο Κραυσίδωνας «έσπασε» στο ύψος της γέφυρας του ΟΣΕ και στο ύψος της οδού Ζάχου με Λόρδου Βύρωνος, με αποτέλεσμα τεράστιοι τόνοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης.