Τρόμος στο Μανχάιμ της Γερμανίας - 1 νεκρός και 25 τραυματίες από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος(Βίντεο)

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 03/03/25 - 15:44

Συναγερμός σήμανε σήμερα το μεσημέρι στο Μανχάιμ της δυτικής Γερμανίας, καθώς αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν επιβεβαιωμένο νεκρό και άλλον έναν που ακόμη δεν έχει πιστοποιηθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild από τους 25 τραυματίες, οι 15 είναι σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί ακόμα τα κίνητρα του οδηγού του αυτοκινήτου που έπεσε στο πλήθος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό έλαβε χώρα στις 12.15 μ.μ. τοπική ώρα στην κεντρική πλατεία Paradeplatz. Η αστυνομία και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αναπτύχθηκαν σε μεγάλη κλίμακα, με βαριά οπλισμένους αστυνομικούς να αποκλείουν την Paradeplatz και μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης. Στην επιχείρηση συμμετέχει και ένα ελικόπτερο. 

Δημοσιογράφος του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων μετέφερε ότι τουλάχιστον ένα άτομο είναι καλυμμένο με κάποιο μουσαμά μετά το περιστατικό χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για κάποιον νεκρό ή τραυματία.

H γερμανική εφημερίδα Bild μεταφέρει ότι ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

H τοπική ιστοσελίδα manheim24 περιγράφει ότι ένα μαύρο SUV κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα από μια πλατεία προς ένα συντριβάνι στο οποίο βρίσκονταν αρκετά άτομα. Στην περιοχή αυτή, όπως μεταδίδει η FAZ, υπήρχε αποκριάτικη αγορά.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν μάλιστα λόγο για έναν εκκωφαντικό θόρυβο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ένα αυτοκίνητο με οδηγό έναν 50χρονο έπεσε πάνω τους στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου ενώ στα μέσα Φεβρουαρίου μια νεαρή μητέρα και το παιδί της σκοτώθηκαν όταν τις παρέσυρε αυτοκίνητο στο Μόναχο.

Σημειώνεται ότι το Μανχάιμ βρίσκεται στα βόρεια του κρατιδίου της Βάδης-Βυτεμβέργης και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του με 32.000 κατοίκους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ