Λαβρόφ: Ο συντονισμός Ρωσίας - Κίνας είναι ο σημαντικότερος σταθεροποιητικός παράγοντας στη διεθνή σκηνή

 
δδδ

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 01/04/25 - 15:41

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε την Τρίτη (01/04) τη συνεργασία Ρωσίας-Κίνας ως τον σημαντικότερο σταθεροποιητικό παράγοντά στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.

Το σχόλιό του αυτό πραγματοποιήθηκε κατά τις εναρκτήριες δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνομιλιών του με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι.

«Αναγνωρίζουμε την ευθύνη που φέρουν η Μόσχα και το Πεκίνο να διατηρούν στενό συντονισμό στη διεθνή σκηνή. Η πλειοψηφία των χωρών αντιλαμβάνεται αυτή τη συνεργασία ως ίσως τον σημαντικότερο σταθεροποιητικό παράγοντα μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την παγκόσμια πολιτική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι οι δύο χώρες θα καταλήξουν σε συμφωνία για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ενόψει και των επικείμενων συνόδων κορυφής.

«Είμαι βέβαιος ότι σήμερα θα συμφωνήσουμε στον τρόπο με τον οποίο θα οικοδομήσουμε τις διμερείς μας σχέσεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας των συνόδων κορυφής, καθώς και για την περαιτέρω συνεργασία μας στον ΟΗΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας, τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, τους BRICS, την G20 και την ASEAN, όπως και σε άλλα πολυμερή σχήματα, με στόχο την οικοδόμηση ενός πιο δίκαιου και δημοκρατικού πολυπολικού κόσμου», σημείωσε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ