Η υπόθεση της ενοικίασης Ισπανικών και Ελληνικών αρμάτων μάχης Leopard 2A4, έχει πολύ "ζουμί" απ΄ ότι φαίνεται και από το ΓΕΣ θα πρέπει να εξηγηθεί επαρκώς πως και γιατί "βλέπουν θετικά" το "ευρωπαϊκό σχέδιο" για να δώσουμε... με νοίκι άρματα μάχης σε χώρες όπως η Τσεχία,η Ουγγαρία και η Πολωνία.
Θέμα πρώτο: Την αναβάθμιση που θα γίνει στα άρματα μάχης Leopard 2A4, ποιος θα την πληρώσει;
Η λογική λέει ότι το κόστος θα πρέπει να το επιβαρυνθούν οι οι χώρες που ενδιαφέρονται να νοικιάσουν τ΄ άρματα μάχης. Μαθαίνουμε ότι ακόμη κι αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί!
Θέμα δεύτερο: Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση που θα γίνει θ΄ αφήσει κάτι στην Ελλάδα; Μπορεί για παράδειγμα η ΕΛΒΟ ή κάποια άλλη εταιρεία να εμπλακεί και να έχει έργο και κέρδος; Η απάντηση από ανθρώπους που ξέρουν είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ.
Όλες τις εργασίες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού θα τις αναλάβουν εξ΄ ολοκλήρου γερμανικές εταιρείες με πρώτη και καλύτερη την KMW.
Θέμα τρίτο και σημαντικότερο: Η παγίδα που αναφέρουμε στον τίτλο. Μετά από την παρέλευση του χρόνου ενοικίασης τα άρματα μάχης θα επιστρέψουν στην Ελλάδα χωρίς κανένα κόστος; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Η Ελλάδα θα πάρει πίσω τ΄ άρματα μάχης με μία επιβάρυνση που σήμερα υπολογίζεται μίνιμουμ στο 1 εκατομμύριο ανά άρμα μάχης!
Άλλοι δεν αποκλείουν το κόστος να είναι μεγαλύτερο. Κι αυτό όπως λένε γιατί όσοι επεξεργάζονται αυτό το σχέδιο υποστηρίζουν ότι "θα πάρετε πίσω εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης,άρα υπάρχει κόστος". Εκσυγχρονισμένα μεν,αλλά και χρησιμοποιημένα για κάμποσα χρόνια!
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα μ΄ όσα ακούγονται το ΓΕΣ συζητά να νοικιάσει -αν το σχέδιο προχωρήσει- από 38 μέχρι και 60 άρματα μάχης Leopard 2A4.
Το σχέδιο είναι ακόμη στον αέρα ή έτσι θέλουν να το παρουσιάζουν οι Ευρωπαίοι και ειδικότερα οι Γερμανοί.
Απ΄ όσα προκύπτουν από τις πληροφορίες που σιγά,σιγά βγαίνουν στον "αέρα", φαίνεται ότι όλα είναι έτοιμα και απλά σιγά ,σιγά "ξεφουρνίζουν" τις λεπτομέρειες.
Το τι κάνουν οι Ευρωπαίοι ,οι Γερμανοί και οι Ισπανοί που επίσης θέλουν απ΄ ότι φαίνεται να νοικιάσουν άρματα μάχης είναι δικό τους θέμα.
Δεν έχουμε ούτε τις ίδιες ανάγκες,ούτε τις ίδιες απειλές...
Συνεπώς στο ΓΕΣ ας το σκεφθούν σοβαρά κι ας μετρήσουν σοβαρά τα συν και τα πλην,γιατί μετά πάλι θα βάζουν διάφορους να γράφουν κείμενα υποστήριξής τους κάνοντας "προσομοίωση της πραγματικότητας"...
ΠΗΓΗ: militaire.gr