Το χούμους είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ντιπ, όχι μόνο στη Μέση Ανατολή απ΄όπου προέρχεται, αλλά και όλο τον κόσμο. Χούμους σημαίνει ρεβύθι στα αραβικά και μόνο στην Βρετανία καταναλώνουν 12.000 τόνους το χρόνο. Το χούμους απέκτησε την δική του Παγκόσμια Ημέρα, είναι η 13η Μαίου και εμείς σας δίνουμε την κλασική και αγαπημένη συνταγή.
Υλικά
600 γραμ. ρεβύθια, βρασμένα και χωρίς τη φλούδα τους (αν έχετε χρόνο)
1 σκελίδα σκόρδο
75 ml ταχίνη
60ml χυμό λεμονιού
1 κγ αλάτι
5-10 σταγόνες ταμπάσκο (αν θέλετε)
λάδι, πάπρικα και ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση
Ξεπλένετε καλά τα ρεβύθια. Στο μπλέντερ χτυπάτε το σκόρδο και προσθέτετε όλα τα άλλα υλικά και μερικές κουταλιές νερό για να γίνει πιο λείο του μίγμα. Βάζετε το χούμους σε ένα μπολ και ρίχνετε από πάνω λάδι, την πάπρικα και τον μαϊντανό.