Έτοιμος για "μάχη" ο Ολυμπιακός

 
Έτοιμος για "μάχη" ο Ολυμπιακός

Ενημερώθηκε: 22/12/16 - 14:10

Επιμέλεια: Μάριος Βλαβιανός

Ο φορμαρισμένος Ολυμπιακός, αντιμετωπίζει στην Γερμανία, την Μπάμπεργκ, στην πρωτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της φετινής Ευρωλίγκας (21:00, Novasports 2HD).

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, ψάχνουν την πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους, αλλά και την δέκατη συνολικά για να παραμείνουν στη δεύτερη θέση πίσω από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Την ίδια ώρα η Μπάμπεργκ, που προέρχεται από συντριβή στην Μαδρίτη, από τη Ρεάλ, έχει τέσσερις νίκες σε δεκατρία παιχνίδια και σε περίπτωση νέας ήττας, οι πιθανότητες της για είσοδο στα play off θα μειωθούν σημαντικά. Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε χθες το απόγευμα οδικώς από το Μόναχο, με απόντες τους τραυματίες Πρίντεζη και Χάκετ, αλλά με τον Βασίλη Σπανούλη σε καλύτερη κατάσταση, καθώς οι ενοχλήσεις στο γόνατο έχουν υποχωρήσει σημαντικά.

Ο αρχηγός, όπως και απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ την Τρίτη θα αγωνιστεί κανονικά και θέλει αυτή τη φορά να χαμογελάσει απέναντι στον κουμπάρο του και βασικό οργανωτή του παιχνιδιού της Μπάμπεργκ, Νίκο Ζήση. Οι Γερμανοί, ενδέχεται να έχουν μία σημαντική απουσία, καθώς ο Γάλλος πλέι μέικερ, Φαμπιάν Κοζέρ, έχει γαστρεντερίτιδα, δεν έπαιξε κόντρα στη Ρεάλ και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Η Μπάμπεργκ, έχει χάσει φέτος πολλά παιχνίδια στη λεπτομέρεια και ενώ ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο, γι’ αυτό στον Ολυμπιακό δεν ξεγελιούνται από τη μέτρια συγκομιδή της και είναι προετοιμασμένοι για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Στο πλευρό του Ολυμπιακού, θα είναι το βράδυ και περίπου 100 φίλοι του από τη Γερμανία , καθώς η ΚΑΕ ήρθε σε συμφωνία με τη Μπάμπεργκ.

Διαιτητές της σημερινής αναμέτρησης είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Μπέντζαμιν Χιμένεθ (Ισπανία) και Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία).

Η αποψινή, είναι η πέμπτη αναμέτρηση των δύο ομάδων σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Η Μπάμπεργκ, έχει τρεις νίκες στις προηγούμενες τέσσερις, καθώς έχει επικρατήσει με σκορ 73-61 την περίοδο 2010-11 στην έδρα της, 77-72 πέρυσι στο ΣΕΦ και 72-71 στο αντίστοιχο ματς στη Βαμβέργη, ενώ η μοναδική νίκη του Ολυμπιακού, καταγράφεται στις 2 Δεκεμβρίου του 2010 με σκορ 86-69 στον Πειραιά.