ΥΠΕΘΑ: Διευκρινίσεις – απαντήσεις σε δημοσιεύματα για τη δημιουργία Ειδικής Στέγης για τα ΑμεΑ των οποίων οι γονείς είναι στελέχη των ΕΔ, ώστε να υπάρχει διά βίου στήριξη και κοινωνική μέριμνα

 
ypourgeio amynas

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 15/11/24 - 18:38

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Διευκρινίσεις – απαντήσεις σε δημοσιεύματα για τη δημιουργία Ειδικής Στέγης για τα αυτιστικά παιδιά, των οποίων οι γονείς είναι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να υπάρχει διά βίου στήριξη και κοινωνική μέριμνα σε αυτά παρέσχον σήμερα «πηγές» του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Συμφώνως με τις πηγές αυτές επισημαίνεται ότι ο ΥΕΘΑ κ. Νίκος Δένδιας «στις 10 Οκτωβρίου 2024, αναφέρθηκε δύο φορές, δημοσίως και παρουσία εκπροσώπων του Τύπου, στη δημιουργία Ειδικής Στέγης για τα ΑμεΑ των οποίων οι γονείς είναι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να υπάρχει διά βίου στήριξη και κοινωνική μέριμνα. Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης στις Ένοπλες Δυνάμεις για άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, μετά την ενηλικίωσή τουςδιασφαλίζοντας την αξιοπρεπή διαβίωσή τους μετά τον θάνατο των γονέων τους. Χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν οι ειδικές ικανότητές των ατόμων με αυτισμό στην αναγνώριση φωτογραφιών, στο πλαίσιο των «big data», στοιχείο απαραίτητο στις Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να λειτουργήσει η τεχνητή νοημοσύνη.»

Οι ίδιες «πηγές του ΥΠΕΘΑ» συνεχίζουν υποστηρίζοντας ότι «Βεβαίως, ουδεμία αντίδραση υπήρξε. Αντιθέτως δεκάδες επιστολές με θετικό για την πρωτοβουλία περιεχόμενο εστάλησαν στο ΥΠΕΘΑ από γονείς αυτιστικών παιδιών. Ουδείς διανοήθηκε να αναφερθεί σε «εργαλειοποίηση» και τούτο διότι για πρώτη φορά Υπουργός Εθνικής Άμυνας θέτει ως μία από τις προτεραιότητες του Υπουργείου όχι μόνο τη μέριμνα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην παιδική ηλικία - ώστε να διευκολύνει τους γονείς τους - αλλά και τη συμπερίληψη, με δημιουργία συνθηκών επαγγελματικής απασχόλησης, μετά την ενηλικίωσή τους.

Δυστυχώς, μετά την ομιλία του κ. Δένδια στις 24/10/2024, ακολούθησε μία πλήρης διαστρέβλωση του περιεχομένου της και μία πρωτοφανής εργαλειοποίηση για μικροκομματικούς λόγους ή για λόγους προσωπικής προβολής. Απομονώθηκε η λέξη «παιδιά» που χρησιμοποίησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας για να σχηματισθεί η εξωφρενική εντύπωση ότι δήθεν το ΥΠΕΘΑ θα πάρει σε παιδική ηλικία τα άτομα με σύνδρομο αυτισμού από τις δομές εκπαίδευσης και κοινωνικής μέριμνας, για να χρησιμοποιηθούν δήθεν στην αναγνώριση φωτογραφιών! Παρουσιάσθηκε δε η εργασία στις Ένοπλες Δυνάμεις σαν κάτι «ατιμωτικό».

Η σοβαρότητα του ζητήματος δεν επιτρέπει περαιτέρω σχολιασμό. Σε κάθε περίπτωση θα αρκούσε μία απλή ερώτηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το τι προτίθεται να πράξει, η οποία ουδέποτε έγινε.»

Αυτά υποστηρίζουν οι «πηγές του ΥΠΕΘΑ».

Τώρα βεβαίως υπάρχουν χίλιοι τρόποι, που έχουν βάση, για να ασκήσεις την αντιπολίτευσή σου επί σοβαρών υπαρκτών ή έστω και ανυπάρκτων προβλημάτων. Τώρα να επιχειρείται «αντιπολίτευση χάρη της αντιπολιτεύσεως» για θέματα που αφορούν ΑμεΑ και δη αυτιστικά παιδιά, κάπου όλα πρέπει να έχουν και ένα όριο, τη στιγμή που γίνεται μία προσπάθεια από το ΤΙΠΟΤΑ του σήμερα, ώστε να παιδιά αυτά, οι αυριανοί πολίτες να έχουν μία σίγουρη, αξιοπρεπή δουλειά, να νοιώθουν τα ίδια ότι είναι ΧΡΗΣΙΜΑ στην κοινωνία και τελικώς να ξέρουν και οι γονείς – στελέχη των ΕΔ ότι αν αυτοί θα φύγουν από τη ζωή, δεν θα μείνουν τα παιδιά τους «ξεκρέμαστα» στην κοινωνία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ