Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 23 οι νεκροί από την φωτιά σε σχολικό λεωφορείο

 
σσσ

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ενημερώθηκε: 01/10/24 - 15:52

Οι σοροί 23 ανθρώπων, 20 εκ των οποίων είναι παιδιά, τακτοποιήθηκαν από τις αρχές μετά την φονική φωτιά που ξέσπασε σε σχολικό λεωφορείο κοντά στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Το σχολικό λεωφορείο που μετέφερε πάνω από 40 μαθητές και δασκάλους σε σχολική εκδρομή έπιασε σήμερα Τρίτη (01.10.2024) φωτιά στα περίχωρα της Μπανγκόκ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Ταϊλάνδης. Έχουν ταυτοποιηθεί 23 νεκροί, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Τραϊρόνγκ Πιουάν, επίτροπος ιατριδικαστικών υπηρεσιών, με την έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς να είναι σε εξέλιξη.

Ο υπουργός Μεταφορών Σουρίγια Τζουνγκρουνγκρουανγκίτ, που μετέβη στο σημείο της τραγωδίας, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι 16 μαθητές και 3 δάσκαλοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία για να τους παρασχεθεί βοήθεια.

Σε εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται πυκνός καπνός να βγαίνει από το λεωφορείο, τμήματα του οποίου φλέγονταν. Η πυρκαγιά έσβησε στη συνέχεια.

«Οι δάσκαλοι μάς είπαν ότι η πυρκαγιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα», δήλωσε ο εκτελών χρέη αρχηγού της αστυνομίας Κιτιράτ Πανπέτ, σε συνέντευξη Τύπου.

Η πρωθυπουργός Παετονγκτάρν Σιναουάτρα δήλωσε ότι οι μαθητές βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή και προέρχονταν από την επαρχία Ουτάνι Τανί σε απόσταση 200 χλμ βορείως της πρωτεύουσας.

«Ως μητέρα, θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτερα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των τραυματιών και των νεκρών», δήλωσε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ