Το Λουξεμβούργο αναζητά εργάτες με μηνιαίες αποδοχές άνω των 6.000 ευρώ

 
κκκ

Ενημερώθηκε: 18/09/24 - 10:30

Κατέχει την πρώτη θέση στην κατάταξη κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ποσοστό ανεργίας κάτω του 6% και ο μέσος μισθός ξεπερνά τα 6.000 ευρώ.

Το Λουξεμβούργο, παρά το μικρό του μέγεθος, είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες με την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ευρώπη και τώρα αναζητά εργαζομένους, ακόμη και χωρίς προσόντα, για να εμπλουτίσει την αγορά εργασίας του, προσφέροντας συνθήκες που λίγοι θα απέρριπταν.

Η πύλη εργασίας EURES, μια πλατφόρμα που προωθείται από τις Βρυξέλλες, για την αναζήτηση εργασίας στις χώρες της Ένωσης, δημοσίευσε 2.800 προσφορές εργασίας για Ευρωπαίους πολίτες, προκειμένου να μετακομίσουν στο Λουξεμβούργο για να εργαστούν. Στην προσφορά εργασίας, δεν απαιτούνται προσόντα και δεν απαιτείται καν να μιλάνε γαλλικά, αν και όσοι γνωρίζουν θα έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων.

Αν και δεν είναι υποχρεωτικό, όσοι θέλουν να υποβάλουν αίτηση για την προσφορά πρέπει να γνωρίζουν ότι τα γαλλικά είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείται στο Λουξεμβούργο για την επεξεργασία εγγράφων και οτιδήποτε σχετίζεται με τη δημόσια διοίκηση. Μαζί με τη γαλλική γλώσσα, τα λουξεμβουργιανά και τα γερμανικά είναι οι άλλες δύο επίσημες γλώσσες στη χώρα, ωστόσο, είναι πολύ συνηθισμένο οι άνθρωποι να γνωρίζουν αγγλικά.

Τι θέσεις εργασίας προσφέρονται;

Σύμφωνα με την πύλη εργασίας, οι πιο περιζήτητες θέσεις αφορούν μηχανικούς, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς ή οικοδόμους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και αγγελίες για πιο εξειδικευμένες θέσεις εργασίας. Ο μέσος μισθός ξεπερνά τα 6.000 ευρώ το μήνα, ενώ ο κατώτατος μισθός είναι εξίσου υψηλός και φτάνει τα 2.570 ευρώ το μήνα για ανειδίκευτες θέσεις εργασίας και 3.085 για θέσεις εργασίας με εξειδίκευση.

Πηγή: .gazzetta.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ