Βραζιλία: Υποψήφιος δήμαρχος τoυ Σάο Πάολο επιτέθηκε με καρέκλα στον αντίπαλό του στην τηλεόραση

 
σσσ

Ενημερώθηκε: 17/09/24 - 10:10

Ο υποψήφιος δήμαρχος του Σάο Πάμπλο και μέλος του Δημοκρατικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSDB), Χοσέ Λουίζ Ντατένα, επιτέθηκε αυτή την Κυριακή με καρέκλα στον αντίπαλό του Πάμπλο Μαρσάλ, ακροδεξιό επιχειρηματία που υποστηρίζεται από τον Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Η επίθεση του υποψηφίου του PSDB εξαπολύθηκε όταν ο Marçal του επιτέθηκε φραστικά σε πολλές περιπτώσεις, μία από τις οποίες αφορούσε σεξουαλική παρενόχληση.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, που διοργάνωσε το κανάλι TV Cultura, στην οποία συμμετείχε και ο Guilherme Boulos, υποστηριζόμενος από τον Πρόεδρο Luiz Inácio Lula da Silva.

Παρά το ξέσπασμά του, ο Ντατένα ανέφερε αυτή τη Δευτέρα ότι συνεχίζει να είναι υποψήφιος δήμαρχος του Σάο Πάολο.

Το μέλος του PRTB υπενθύμισε στον Datena μια παλιά καταγγελία εναντίον του για παρενόχληση και επίσης ότι η πεθερά του πέθανε μετά από αυτή την υπόθεση.

Υπό αυτή την έννοια, ο Marçal εξέφρασε «Εδώ είναι κάποιος που είναι «Τζακ» (μια λέξη που χρησιμοποιείται για να αναφέρεται σε έναν βιαστή). Αυτός είναι κάποιος που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση. Αυτό το άτομο είναι λυπημένο».

Ομοίως, πρόσθεσε: «Ίσως πληρώνετε εκατομμύρια για τη σιωπή αυτής της γυναίκας. Εξηγήστε και ζητήστε συγγνώμη από ολόκληρο το εκλογικό σώμα της Βραζιλίας…»

Αντιμέτωπος με τις φραστικές επιθέσεις του αντιπάλου του, ο αρχηγός του PSDB απάντησε «η υπόθεση έκλεισε» και διευκρίνισε επίσης ότι ο καταγγέλλων «ανακάλεσε δημόσια».

Σε σημείωμα που έστειλε στον Τύπο, ο Ντατένα ανακοίνωσε ότι σκόπευε να συνεχίσει την υποψηφιότητά του.

«Θα συνεχίσω να τρέχω για δήμαρχος του Σάο Πάολο για να εκπληρώσω το όνειρό μου να κάνω το Σάο Πάολο μια καλύτερη πόλη, μια πόλη που προσφέρει μια αξιοπρεπή ζωή σε όσους τη χρειάζονται περισσότερο. Και επίσης να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία μας που απειλείται από χαρακτήρες όπως ο Πάμπλο Μαρσάλ που θέλουν τον σκοταδισμό και όχι το καλό της πόλης και του πληθυσμού της», είπε ο Βραζιλιάνος πολιτικός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ