ΠΟΥ: Πάνω από 20.000 νεκροί στη σύγκρουση στο Σουδάν

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 08/09/24 - 17:38

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στο Σουδάν μεταξύ του στρατού και της παραστρατιωτικής ομάδας Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) από τον Απρίλιο του 2023, δήλωσε την Κυριακή ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Πορτ Σουδάν κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης στο Σουδάν, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε ότι άλλα 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εσωτερικά εκτός από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες.

«Το μέγεθος της έκτακτης ανάγκης είναι συγκλονιστικό, όπως και η ανεπαρκής δράση που λαμβάνεται για να περιοριστεί η σύγκρουση και να ανταποκριθεί στα δεινά που προκαλεί», είπε.

Είπε ότι σχεδόν ο μισός από τον πληθυσμό των 25 εκατομμυρίων του Σουδάν χρειάζεται επείγουσα παρέμβαση, ενώ το 70% του τομέα υγείας της χώρας δεν λειτουργεί πλέον.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ κάλεσε τον «κόσμο να ξυπνήσει και να βοηθήσει το Σουδάν να βγει από τον εφιάλτη που ζει».

Το Σάββατο, ο Γκεμπρεγέσους επανέλαβε τη δέσμευση του ΠΟΥ να αντιμετωπίσει τα πιεστικά ανθρωπιστικά και υγειονομικά ζητήματα στο Σουδάν, συμπεριλαμβανομένης της ανασφάλειας, των μαζικών εκτοπισμών, των πλημμυρών, της πείνας και των επιδημιών ασθενειών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ