Αρνείται να πάει σε εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, την ώρα που αμφισβητείται και προκαλείται από την εσωκομματική αντιπολίτευση.
Την ίδια στιγμή πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη κατέθεσαν 99 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, που είχαν ζητήσει με σχετικό κείμενο προεδρικές εκλογές, τις οποίες απέρριψε ο ίδιος λίγο αργότερα ενώ και ο Παύλος Πολάκης στην ομιλία του είπε «Θέτω ζήτημα ηγεσίας».
Απαντώντας στο κείμενο - πρόταση των «87» και στον Παύλο Πολάκη περί άμεσης προσφυγής στη βάση για εκλογή προέδρου και παραπέμποντας τα πάντα στο καταστατικό συνέδριο το οποίο χαρακτήρισε «ξέφωτο», ο Στέφανος Κασσελάκης, από το βήμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ ή αλλάζει ή βουλιάζει» υποστηρίζοντας -επικαλούμενος τον Αντόνιο Γκράμσι- πως «το παλιό εμποδίζει το νέο να γεννηθεί» και καλώντας παράλληλα τους διαφωνούντες να καταθέσουν πρόταση μομφής σε βάρος του στην Κεντρική Επιτροπή.
Ο κ. Κασσελάκης εξαπέλυσε πυρά κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για «φατρίες και φράξιες» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τότε ήταν ο Φίλης και ο Τσακαλώτος, τώρα έχουν αλλάξει απλώς τα ονόματα», ενώ υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφερε να καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα.
Ειδικά για τον Αλέξη Τσίπρα άφησε αισμές λέγοντας ότι «οι πρώην πρόεδροι συνηθίζεται να στηρίζουν δημόσια τους διαδόχους τους» και επανέλαβετις τρεις διαφωνίες για το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης, για τον νόμο Κατρούγκαλου και το ύψος μαξιλαριού. Επίσης, ισχυρίστηκε πως σέβεται την επιλογή του κ. Τσίπρα να μην ανταποκριθεί στο δίλημμα που του είχε θέσει: να αναλάβει την προεδρία ή να στηρίξει τον νυν πρόεδρο.
Για το θέμα του Παύλου Πολάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «παρασύρθηκε από ένα θεατρικό παιχνίδι» το οποίο τον οδήγησε στη διαγραφή του από την Κ.Ο. του κόμματος. Κατόπιν, έριξε βέλη στον βουλευτή Χανιών αναφορικά με την κριτική που του έχει ασκήσει για την προβολή της προσωπικής του ζωής: «Μήπως Παύλο δεν είναι τάχα λάιφσταϊλ οι δικές σου φωτογραφίες, επειδή οι φωτογραφίες σου είναι της “ανδρικής σχολής”;», διερωτήθηκε.
Για κάλπες ισχυρίστηκε ότι δεν θέλει να «καταταλαιπωρήσει» τον κόσμο του κόμματος, που τον «Φεβρουάριο είχε ακόμα αντοχές». Όπως είπε στο συνέδριο είχε δεχτεί την αντίστοιχη πρόταση του προκάτοχου του κυρίως για να τον σεβαστεί αλλά βρέθηκε αντίπαλός του μόνο «για μία μέρα και έκανε πίσω».
«Με τρώει το χέρι μου να το σηκώσω (σ.σ. το γάντι) αλλά δεν θα το κάνω. Θα πάμε σε πλήρη τήρηση της νομιμότητας. Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου, όπως προβλέπει το καταστατικό. Όχι κρυφά αλλά κοιτώντας τους συντρόφους σας στα μάτια» είπε επαναλαμβάνοντας ότι έχει τριετή θητεία και ότι «θα τα αλλάξει όλα, θα διαλύσει κάθε φράξια, φρουρά και παραμάγαζο».
Μάλιστα, είπε πως «πληγωμένος, ακόμα και κομματάκια θα φτάσω στο καταστατικό συνέδριο» θέλοντας να δώσει «τέλος στον συνασπισμό φραξιών» και να δημιουργήσει έναν «ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ», όπου θα ακούγεται η βάση αντί για «καθημερινά εμπόδια, ίντριγκες και τρικλοποδιές»
«Δεν είναι άνετη για μένα η καρέκλα του προέδρου. Δεν μπορώ να ακουμπήσω στην πλάτη της από τα μαχαίρια» είπε και πρόσθεσε ότι ο κόσμος δεν μπορεί να εμπιστευτεί το κόμμα όσο αυτό «τρώγεται».
Επιχείρησε να εμφανιστεί ξανά ενωτικός αναφέροντας πως εισηγήθηκε αξιώματα και θέσεις προς όλες τις πλευρές και επιτέθηκε στις «φατρίες», που εμπόδισαν τον Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας τον Νίκο Φίλη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και υποστηρίζοντας ότι «σήμερα έχουν αλλάξει τα ονόματα».
Ανακοίνωση του Γραφείου τύπου της Νέας Αριστεράς για την ομιλία Κασσελακη
Ο κύριος Κασσελάκης επιβεβαίωσε σήμερα ότι στα στελέχη που συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά προσφέρθηκαν θέσεις, καρέκλες και αξιώματα. Η αποχώρηση από το κόμμα Κασελάκη δεν έγινε για τις καρέκλες λοιπόν αλλά επειδή ήταν πέρα από προφανής η πορεία εκφυλισμού, η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε σε Τραμπικό μόρφωμα, η γελοιοποιηση, η απαξίωση και τελικά η συρρίκνωση.
Σε έναν σχεδόν χρόνο ηγεσίας Κασελάκη, το κόμμα που κάποτε κυβέρνησε τη χώρα μετατράπηκε σε ριάλιτι σόου παραγωγής τοξικότητας, παραπολιτικής και αντιπολιτικής, προσφέροντας σίγουρα πολύ καλύτερες υπηρεσίες στον κ. Μητσοτακη από ότι αν είχε δεχτεί τελικά να γίνει Υπουργός του.
Έναν χρόνο μετά επιβεβαιώνεται ότι ο κ. Κασελάκης και οι υποστηρικτές του είναι οι πραγματικοί υπονομευτές, όχι μόνο για το κόμμα τους αλλά για το σύνολο της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου.