ΣΥΡΙΖΑ Ωρα Μηδέν - «Λαβωμένος» ο Κασσελάκης στην ΚΕ - Πολάκης και «87» σε θέση μάχης

 
polakis-kasselakis-gerovasili

Ενημερώθηκε: 07/09/24 - 09:12

Ξεκινά σήμερα η κρίσιμη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με όλα τα σενάρια ανοιχτά όσον αφορά το μέλλον του κόμματος.

Ο πρόεδρος Στ. Κασσελάκης, θα βρεθεί απέναντι στον Παύλο Πολάκη και στους «87» περιμένοντας να αντικρούσει τις επιθέσεις που θα δεχθεί και να αντιμετωπίσει τις κινήσεις τους. Είναι πολύ πιθανό τόσο ο Παύλος Πολάκης όσο και η εσωκομματική αντιπολίτευση των «87» να προχωρήσουν στην κατάθεση πολιτικών κειμένων στα οποία θα ασκούν κριτική στον πρόεδρο. Ζητούμενο και για τους δύο είναι η προσφυγή στις κάλπες, με αποτέλεσμα να είναι ορατό το σενάριο της πρότασης μομφής.

Μήνυμα συγκρουσιακό έστειλε και χθες ο Παύλος Πολάκης με μια μαντινάδα: «Ο κόσμος θέλει πόλεμο, τη δεξιά να ρίξει δε θέλει ούτε τσακωμό ούτε μασκαραλίκι!!! Γι’ αυτό και θέλουμε αλλαγή και μια στροφή μεγάλη για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ρόλο να παίξει πάλι».

Οι «87» συνεδρίαζαν μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής. Στις τάξεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης υπήρχαν από την πρώτη στιγμή στελέχη που εμφανίζονταν δύσπιστα ως προς τη σύμπλευση με τον Χανιώτη βουλευτή, ενώ εξέταζαν και την περίπτωση η πρόταση μομφής να μην είναι πλειοψηφική.

Η ομάδα των «87» θα μετρά τις δυνάμεις της μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς χρειάζεται ευρύτερη στήριξη και από άλλα μέλη της Κ.Ε., προκειμένου να δρομολογήσει τις εξελίξεις που η ίδια επιθυμεί. Το σίγουρο είναι ότι δεν επιθυμεί απλώς να κερδίσει τις εντυπώσεις, ωστόσο να γνωρίσει τελικά την ήττα σε μια αντιπαράθεση με τον Στ. Κασσελάκη, επειδή από αυτήν την εξέλιξη θα βγει ενισχυμένος ο πρόεδρος του κόμματος.

Από την άλλη, ο Στ. Κασσελάκης προσέρχεται στην ΚΕ «λαβωμένος» καθώς αρκετές προτάσεις του για αλλαγές στο κόμμα, «κόπηκαν» από την Επιτροπή Καταστατικού η οποία ολοκλήρωσε τις εργασίες της τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Η κατάργηση της Πολιτικής Γραμματείας δεν πέρασε, ενώ και η Κεντρική Επιτροπή δεν θα μετατραπεί σε Εθνικό Συμβούλιο, ωστόσο θα μειώσει τα μέλη της σε 201. Oσον αφορά το όνομα του κόμματος, θα προταθεί στην Κεντρική Επιτροπή η αλλαγή του, χωρίς όμως να λαμβάνεται υπόψη η πρόταση για «Συνασπισμό Σύγχρονης Αριστεράς». Αρκετή συζήτηση έγινε για τις βουλευτικές θητείες και την πρόταση που είχε κατατεθεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δοθεί μια «τέταρτη ευκαιρία» στους παλαιούς βουλευτές, αλλάζοντας όμως περιφέρεια.

Με την παραπάνω απόφαση της Επιτροπής Καταστατικού, στάλθηκε προφανώς ένα συγκεκριμένο μήνυμα στον Στ. Κασσελάκη, ακόμα και από κορυφαία στελέχη του ονομαζόμενου προεδρικού μπλοκ, τα οποία δεν δίστασαν να ταχθούν απέναντί του, στο ζήτημα των σαρωτικών αλλαγών που προωθούσε.

Η συνεδρίαση της Κ.Ε. θα λάβει χώρα το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 12 μ.μ. με την εισήγηση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ