Δημήτρης Μαύρος: Βαριά η περιδίνηση του ΣΥΡΙΖΑ

 
sss

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 06/09/24 - 13:10

Τις πολιτικές παρατηρήσεις και αναλύσεις γύρω από την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση και όσα αναμένεται να ανακοινώσει στη ΔΕΘ καθώς και την άνοδο που εμφανίζουν τα μικρά κόμματα σχολίασε στο EΡΤΝews ο Δημήτρης Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΜRB.

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το συγκεκριμένο κόμμα θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να εφαρμόζει τη στρατηγική του φυγή προς τα μπρος και αντί να είναι φυγή προς τα μπρος, είναι κυκλάκια».

Οι επιπτώσεις από αυτή την εσωστρέφεια, όπως δήλωσε, αποτυπώνονται όχι μόνο στην πτώση στα ποσοστά καθώς απώλεσε το 40% του ποσοστού του, κάτι που σηματοδοτεί μια σαφή πτώση αλλά έχει αντίκτυπο και στο πολιτικό προφίλ του προέδρου του. «Αυτή η εσωτερική αβεβαιότητα δε βοηθά το κόμμα να προχωρήσει μπροστά.

Ακόμα και με την ανάδειξη του κ. Κασσελάκη, το πολιτικό "λίπος" που καταναλώνεται δεν αρκεί για να επαναφέρει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος», είπε.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «αυτή η περιδίνηση στην οποία έχει μπει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο βαριά». Θέλοντας να εξηγήσει πώς αποτυπώνεται αυτό στην πρόθεση ψήφου είπε: «Από κάτω υπάρχουν δύο κόμματα τα οποία ανεβάζουν τα ποσοστά τους πάρα πολύ έντονα. Το ένα κόμμα είναι της κας Κωνσταντοπούλου, το οποίο σχεδόν διπλασίασε το ποσοστό της και το δεύτερο κόμμα είναι της κας Λατινοπούλου. Και τα δύο κόμματα, παρόλο που το ένα είναι αριστερά και το άλλο είναι δεξιά, έχουν έναν κοινό παρονομαστή και ο παρονομαστής αυτός λέγεται αντισυστημικότητα».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Μαύρο, ο κόσμος χάνει την υπομονή του με τα παραδοσιακά κόμματα και αναζητά νέες, διαφορετικές φωνές, ακόμα κι αν αυτές δεν έχουν σαφείς προτάσεις. Και όπως τόνισε, αυτό σε δεύτερη φάση θα φέρει αγανακτισμένους.

Δεν υπάρχει αρκετή πίεση από την αντιπολίτευση

Κληθείς να σχολιάσει την κυβέρνηση και τις πολιτικές της ο διευθύνων σύμβουλος της ΜRB είπε ότι «η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή μοιάζει σαν ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού που κινείται με χαμηλές ταχύτητες μέσα στην πόλη. Δεν υπάρχει αρκετή πίεση από την αντιπολίτευση για να την αναγκάσει να “βγάλει” τις δυνατότητές της στην εθνική οδό. Επιπλέον, είναι η δεύτερη θητεία τους, και εδώ αρχίζει η φθορά. Στην πρώτη θητεία υπάρχει η δικαιολογία της δημιουργίας υποδομών, αλλά στη δεύτερη ο κόσμος περιμένει να δει τα αποτελέσματα αυτών των υποδομών».

Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ και τις εσωκομματικές εκλογές σχολίασε ότι «βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Οι προβολείς είναι στραμμένοι πάνω του. Η εσωκομματική διαδικασία που θα ακολουθήσει για την εκλογή νέου αρχηγού είναι καθοριστική. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να προσελκύσει ψηφοφόρους που έχουν φύγει προς τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Νέα Δημοκρατία, αλλά χρειάζεται να δείξει ότι έχει πραγματικό όραμα για το μέλλον».

Ερωτηθείς για την ΔΕΘ και την παρουσία του πρωθυπουργού με το «κάθε μέρα μετράει» απάντησε ότι το σύνθημα δείχνει την ανάγκη για ταχύτητα και ευαισθητοποίηση. Ωστόσο, όπως είπε, αυτό που λείπει αυτή τη στιγμή είναι ένα μεγάλο όραμα ή ένα ξεκάθαρο εργαλείο για να κινηθεί η κυβέρνηση προς τα μπρος. «Πρέπει να κάνει κάτι μεγαλύτερο από αυτά που κάνει η κυβέρνηση για να μπορέσει να περάσει έστω η ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει έτσι», συμπλήρωσε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ