Κίνα: Επιταχύνονται οι προσπάθειες οργάνωσης μιας ενοποιημένης εθνικής αγοράς

 
ξξξ

Ενημερώθηκε: 02/09/24 - 08:48

Το Πεκίνο θα επιταχύνει τις προσπάθειες του για την οργάνωση μιας ενοποιημένης εθνικής αγοράς, που θα λειτουργεί αποτελεσματικά, επί τη βάσει κανόνων, ενώ θα είναι δίκαιη κι ανοιχτή, δήλωσε ο Λούο Γουέν, επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Κανονισμών της Αγοράς στην Κίνα.

Παράλληλα, θα ενισχυθεί η προσπάθεια αναθεώρησης του πλαισίου εφαρμογής των κανονισμών, αλλά και η κατάρτιση νέων κανονισμών για δίκαιες αξιολογήσεις του εμπορικού ανταγωνισμού, για τη βελτίωση του νομικού πλαισίου αναφορικά με την καταπολέμηση των μονοπωλίων, αλλά και για τον εκσυγχρονισμό των κανονισμών υγιούς ανταγωνισμού στην ψηφιακή οικονομία, δήλωσε ο Λούο στη διάρκεια μιας συνέντευξης του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Από την άλλη μεριά, θα επανεξεταστούν οι πολιτικές και τα μέτρα που εμποδίζουν την οργάνωση μιας ενοποιημένης εθνικής αγοράς για τον υγιή ανταγωνισμό στο πλαίσιο της λειτουργίας της.

Δυναμικές προσπάθειες θα γίνουν επίσης για την προώθηση της του υγιούς εμπορικού ανταγωνισμού, ώστε αυτός, να συμπεριληφθεί στην οργάνωση του νομικού πλαισίου, αλλά και στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον Λούο.

Πηγή: ertnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ