Η Αλγερία εξουσιοδοτήθηκε να ενταχθεί στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα BRICS

 
ddd

Ενημερώθηκε: 01/09/24 - 16:14

Η Αλγερία εξουσιοδοτήθηκε να ενταχθεί στη Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης BRICS (NDB), όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της τράπεζας και πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες στην ένατη ετήσια συνάντηση στο Κέιπ Τάουν.

Η κίνηση θα σηματοδοτήσει την ενσωμάτωση της Αλγερίας στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα ως το ένατο μέλος του πολυμερούς αναπτυξιακού ιδρύματος.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Οικονομικών της Αλγερίας δήλωσε: «Με τη συμμετοχή της ως μέλος αυτού του σημαντικού αναπτυξιακού ιδρύματος, του χρηματοοικονομικού βραχίονα του ομίλου BRICS, η Αλγερία κάνει ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία ένταξής της στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και έτσι γίνεται η 9η χώρα μέλος του NDB».

«Οι αξιοσημείωτες επιδόσεις που καταγράφηκαν τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη, υποστηριζόμενες από πολυτομεακές μεταρρυθμίσεις, επέτρεψαν στην Αλγερία να θεωρηθεί, χάρη και στην πρόσφατη κατάταξή της ως αναδυόμενης οικονομίας ανώτερης βαθμίδας, ως αξιόπιστος και δυναμικός εταίρος εντός αυτό το ίδρυμα», προστίθεται.

Το NDB, που ιδρύθηκε το 2015 από τις χώρες BRICS —Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική— στοχεύει στην κινητοποίηση πόρων για έργα υποδομής και βιώσιμης ανάπτυξης στις αναδυόμενες οικονομίες.

Συμπληρώνει το έργο των υφιστάμενων πολυμερών και περιφερειακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για την προώθηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης. Το 2021, η τράπεζα επέκτεινε τα μέλη της για να συμπεριλάβει το Μπαγκλαντές, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ουρουγουάη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ