Γ.Κεφαλογιάννης: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΓΕΕΘΑ και Πανεπιστημίου Πειραιώς

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 30/08/24 - 16:06

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης (ΓΕΕΘΑ) και του Πανεπιστημίου Πειραιώς υπογράφτηκε παρουσία του αρμοδίου Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και του Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΠΑΠΕΙ) Καθηγητή κ. Μιχάλη Σφακιανάκη.

«Σκοπός του Μνημονίου είναι ο εμπλουτισμός των δεξιοτήτων και γνώσεων των στελεχών και οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της συμμετοχής τους στο σύνολο των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) και στα προγράμματα εκπαιδεύσεως του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του ΠΑΠΕΙ, με παροχή εκπτώσεως της τάξεως του 30% επί των διδάκτρων» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ και προστίθεται: «Επιπλέον το υπόψη Μνημόνιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη χορήγηση 10 υποτροφιών από πλευράς ΓΕΕΘΑ (ετησίως) για φοίτηση σε ΠΜΣ αντικειμένων σχετικών με τις υπηρεσιακές ανάγκες των Γενικών Επιτελείων και των Κοινών Σωμάτων, καθώς και τη χορήγηση 3 υποτροφιών εκ μέρους του ΠΑΠΕΙ στους πρωτεύσαντες αποφοίτους των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ)».

Στο υπογραφέν Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών ορίζονται τα εξής συγκεριμένα, όπως επισημαίνονται από το ΥΠΕΘΑ/ΓΕΕΘΑ:

Α. Η συμμετοχή του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στο σύνολο των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) του ΠΑΠΕΙ, με παροχή εκπτώσεως 30% επί των καθοριζόμενων διδάκτρων.

Β. Η συμμετοχή του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στο σύνολο των προγραμμάτων εκπαιδεύσεως του Κέντρου Δια Βίου Μαθήσεως του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΚΕΔΙΒΙΜ), επίσης με παροχή 30% εκπτώσεως επί των διδάκτρων.

Γ. Η χορήγηση 10 υποτροφιών εκ μέρους του ΓΕΕΘΑ ετησίως για φοίτηση σε ΠΜΣ αντικειμένων σχετικών με τις υπηρεσιακές ανάγκες και τις ειδικότερες απαιτήσεις των Γενικών Επιτελείων και Κοινών Σωμάτων.

Δ. Η χορήγηση κατ’ έτος τριών υποτροφιών εκ μέρους του ΠΑΠΕΙ στους πρωτεύσαντες αποφοίτους των ΑΣΕΙ, το χρονικό διάστημα ενεργοποιήσεως των οποίων θα ορίζεται ετησίως από τα Γενικά Επιτελεία, για φοίτηση σε ένα εκ των κάτωθι ΠΜΣ:

1. Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive-MBA)

2. Διοίκηση Επιχειρήσεων - Ολική Ποιότητα με Διεθνή Προσανατολισμό (Master in Business Administration - Total Quality Management International)

3. Λογιστική και Έλεγχος Επιχειρήσεων καιΔημοσίων Οργανισμών (MSc in Accounting and Control of Business and Public Sector)

4. Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική (MSc in Economic and Business Strategy)

5. Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία (MSc in Industrial Management and Technology)

6. Πληροφορική (MSc in Informatics)

7. Πληροφοριακά Συστήματα και Υπηρεσίες (MSc in Information Systems & Services)

8. Χρηματοοικονομική και Τραπεζική (MSc inBanking and Finance)

9. Ναυτιλιακή Διοικητική (αγγλόφωνο) (MSc in Shipping Management)

10. Αμερικανικές Σπουδές: Πολιτική, Στρατηγική και Οικονομία (αγγλόφωνο) (MSc American Studies: Politics, Strategy and Economics)

Ε. Η διοργάνωση επιστημονικών δραστηριοτήτων με αμοιβαία προβολή αυτών.

ΣΤ. Η δυνατότητα ιδρύσεως και λειτουργίας ΠΜΣ κοινού ενδιαφέροντος.

«Με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζουμε έναν κύκλο συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα σε ΓΕΕΘΑ και ΠΑΠΕΙ» τόνισε ο ΥΦΕΘΑ κ.Γ.Κεφαλογιάννης μετά το πέρας της τελετής, προσθέτοντας: «Για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, η μέριμνα για τη διαρκή αναβάθμιση των στρατιωτικών σχολών και εν γένει της εκπαίδευσης του προσωπικού αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με το ΠΑΠΕΙ εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής μας, παρέχοντας σημαντικές διευκολύνσεις στα στελέχη που επιθυμούν να αναβαθμίσουν περαιτέρω το γνωστικό τους υπόβαθρο και να διευρύνουν τη στρατηγική τους αντίληψη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για την έναρξη της συνεργασίας μας, καθώς και να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε έμπρακτα δίπλα στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι αποδεικνύουν καθημερινά ότι αποτελούν το σπουδαιότερο οπλικό σύστημα και τον αδιαφιλονίκητο πολλαπλασιαστή ισχύος μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ