Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: Με έναν σμπάρο (Λινού), δυο τρυγόνια (Τσίπρας-Πολάκης) θέλει ο Κασσελάκης

 
ddd

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 29/08/24 - 10:54

Οι επιθετικές κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας μπορεί να είχαν ως στόχο τον καλύτερο έλεγχο της, αλλά αυτό που τελικώς δημιούργησαν ήταν ένα νέο μέτωπο πολέμου, το οποίο κανείς δεν γνωρίζει πού θα οδηγήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Παύλος Πολάκης, μετά τη διαγραφή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, χρέωσε αυτήν την εξέλιξη στην Αθηνά Λινού και στο γεγονός ότι δάκρυσε κατά την αήθη, φραστική, επίθεσή του σε συνεργάτιδα του Αδώνιδος Γεωργιάδη.

Υποστήριξε πως ήταν μια στημένη ενέργεια της μέχρι χθες βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ που οργανώθηκε από κάποια άγνωστα κέντρα. Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη.

Ο αψύς Κρητικός ξεκίνησε έναν πόλεμο εναντίον της, παρουσίασε έγγραφα σχετικά με δραστηριότητες μιας ΜΚΟ της βουλευτού. Και την εμφάνισε ως «διεφθαρμένη». Αν αληθεύουν όσα υποστηρίζει και αν αυτό προκύπτει μέσα από τα έγγραφα είναι άγνωστο. Η ίδια μετά τη διαγραφή της από τον Στέφανο Κασσελάκη παρουσίασε μια απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο –σύμφωνα πάντα με την ίδια– τη δικαιώνει.

Αν είναι έτσι, τότε ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πρόβλημα. Πολύ μεγάλο πρόβλημα, ίσως μεγαλύτερο από αυτό που έχει με τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη και την αγωνία του για το πολιτικό του μέλλον. Και αυτό διότι επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την υπόθεση της Αθηνάς Λινού.

Αφενός με τη διαγραφή της ο Στέφανος Κασσελάκης πόνταρε στην άμβλυνση της κόντρας με τον Παύλο Πολάκη, τον οποίο δείχνει να φοβάται για τη δυναμική που έχει στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, τους φανατικούς, τον στρατό τον υβριστών που πέφτει πρώτος στη… μάχη. Μάλλον στη λασπομαχία.

Αφετέρου θέλησε να ρίξει ένα ακόμη καρφί στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για τη συνεχή αμφισβήτησή του εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό, μιλώντας στο Mega, στράφηκε κατά του προκατόχου του λέγοντας πως έπρεπε τα πρόσωπα που μπήκαν στη λίστα να έχουν ελεγχθεί καλύτερα, κάτι που ο ίδιος θα κάνει στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ξεπερνώντας την αισιοδοξία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η επίκληση αυτή όπως και η διαγραφή της Αθηνάς Λινού αποτελούν ενέργειες που δείχνουν ότι έχει καταλήξει, ο ίδιος και όχι η Δικαιοσύνη, για την ενοχή της βουλευτού που δηλώνει πως κινείται πλέον δικαστικά. Δίκασε και καταδίκασε ο Στέφανος Κασσελάκης που, αν ήθελε να είναι δίκαιος, μπορούσε να τη διαγράψει από την Κ.Ο., ίσως και από το κόμμα, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση. Να αναλάβει δηλαδή τον έλεγχο ο αρμόδιος θεσμός τον οποίο βέβαια ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν εμπιστεύεται. Ίσως γι’ αυτό να εκτελεί και χρέη… δικαστή.

Η επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και το νέο καλόπιασμα στον Παύλο Πολάκη, για τον οποίο δεν έχει πει λέξη αν και έθεσε θέμα ηγεσίας αμφισβητώντας τον ανοιχτά, δείχνουν απώλεια ελέγχου και πανικού. Και δυστυχώς για τον ίδιο στην πολιτική ο πανικός είναι ορατός από τους αντιπάλους, ειδικά όταν βρίσκονται στον ίδιο χώρο…

Σενάρια για Εκλογές

Είναι προφανές ότι θα υπάρξει αναδιάταξη συμμαχιών το επόμενο διάστημα την ώρα πάντως η που πλευρά των «87» λίγο πριν από την ΚΕ, συνεχίζει να αμφισβητεί την ηγεσία κι ενώ ερωτηματικό αποτελεί πώς θα κινηθεί ο Παύλος Πολάκης.

Μέχρι τότε τα σενάρια νέων εσωκομματικών εκλογών, έχουν "φουντώσει" με τα δύο στρατόπεδα, των «κασσελίστας» και των «87» .

Ήδη, η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο ACTION 24 είπε «Πρέπει να απευθυνθεί στους ανθρώπους που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει ο ίδιος να πάρει την ευθύνη ενός αρχηγού, ενός πρόεδρου κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης και να δώσει λύση».

Ενώ συνέχεια στα σενάρια έδωσε ο Νίκος Φαραντούρης, όπου και ο ίδιος κάλεσε τον Κασσελάκη να οδηγηθεί σε εκλογές

Στο κοινοβουλευτικό τοπίο με 34 βουλευτές πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ νιώθει την «ανάσα» του ΠΑΣΟΚ που υπολείπεται μόλις δυο έδρες. Η καρέκλα της αξιωματικής αντιπολίτευση αρχίζει να «τρίζει», καθώς με λίγες ακόμα κρίσεις το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη θα βρεθεί να χάνει ένα κεκτημένο που διατηρεί από το 2012. Την ώρα, μάλιστα που ουσιαστικά 12+4 βουλευτές το χτύπησαν «καμπανάκι» και στάθηκαν επικριτικά στην πρωτοβουλία του να αντικαταστήσει τον Σωκράτη Φάμελλο, αλλά και να κάνει λίφτινγκ συνολικά στο προεδρείο της Κ.Ο.

Με πληροφορίες από tomanifesto.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ