Λευκός Οίκος: Σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες της Γάζας παρά τις συγκρούσεις Ισραήλ-Χεζμπολάχ

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 26/08/24 - 21:37

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι συνομιλίες εκεχειρίας στη Γάζα στο Κάιρο έχουν σημειώσει πρόοδο και αναμένεται να συνεχιστούν σε επίπεδο εργασίας για αρκετές ημέρες παρά τις συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου .

«Συνεχίζει να υπάρχει πρόοδος και η ομάδα μας στο έδαφος συνεχίζει να περιγράφει τις συνομιλίες ως εποικοδομητικές», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Τζον Κίρμπι.

«Επομένως, παρά την επίθεση με ρουκέτες και drone από τη Χεζμπολάχ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, την οποία το Ισραήλ έκανε καταπληκτική δουλειά υπερασπιζόμενη, δεν επηρέασε την πραγματική εργασία επί τόπου από τις ομάδες που προσπαθούν να επιτύχουν αυτή τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός», δήλωσε ο Kirby. είπε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένα εκφράσει αισιοδοξία για τις συνομιλίες για την επίτευξη εκεχειρίας που πρότεινε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στη σύγκρουση που διαρκεί περισσότερο από 10 μήνες, παρά τις επανειλημμένες διαφορές μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο Κίρμπι είπε ότι ο ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου Μπρετ ΜακΓκουρκ έμεινε στο Κάιρο για μια επιπλέον ημέρα για να επιτρέψει περαιτέρω συνομιλίες σε χαμηλότερο επίπεδο.

«Πιθανότατα θα φύγει σχετικά σύντομα και θα αφήσει τη συζήτηση και τη δουλειά στα μέλη της ομάδας εργασίας», είπε ο Kirby.

«Αναμένουμε ότι αυτές οι συζητήσεις της ομάδας εργασίας θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον τις επόμενες ημέρες, αλλά αν θα διαρκέσει περισσότερο ή θα μπορούσε να τελειώσει νωρίτερα, νομίζω ότι πραγματικά θα εξαρτηθεί από όσους βρίσκονται στην αίθουσα», είπε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ