Εκρηκτικό το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ και η ώρα του κρας τεστ πλησιάζει

 
ΣΥΡΙΖΑ

Ενημερώθηκε: 25/08/24 - 13:22

«Ήρθε η ώρα να μετασχηματισθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό φορέα ο οποίος θα εκτείνεται από την ευρωπαϊκή αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης, την ώρα που αμφισβεητείται ευθέως από μια σειρά στελέχη του κόμματος.

Η εσωτερική αντιπαράθεση έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς στελέχη του κόμματος, όπως ο Παύλος Πολάκης, ο Χρήστος Σπίρτζης και η Κατερίνα Νοτοπούλου θέτουν ζήτημα ηγεσίας με τον πρώτο να δρομολογεί και πρόταση μομφής.

Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος αμφισβήτησε ευθέως τη στρατηγική του προέδρου στην Πολιτική Γραμματεία, σε δημοσιογραφική ερώτηση εάν προτίθεται να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή της 7ης Σεπτεμβρίου, απαντά μάλλον σιβυλλικά:

«Οι αναγκαιότητες είναι αδήριτες και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον λαό. Και ό,τι χρειάζεται να γίνει θα γίνει συντεταγμένα και στα όργανα» δήλωσε ο Παύλος Πολάκης, ανεξάρτητος βουλευτής μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο «Documento».

Ωστόσο, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε άρθρο του, στον κυριακάτικο τύπο ο Στέφανος Κασσελάκης φωτογραφίζει την ανάγκη αλλαγών στην πολιτική στρατηγική του κόμματος.

Επιλέγει να μην αναφερθεί στον εμφύλιο της Κουμουνδούρου αλλά άφησε αιχμές γράφοντας πως «πρέπει να αφουγκραστούμε τις αγωνίες των πολιτών, ενισχύοντας την δημοκρατική λειτουργία των οργάνων και ενθαρρύνοντας την λειτουργική πολυφωνία, χωρίς αυτή να μετατρέπεται σε μια χαοτική κομματική Βαβέλ που συγκρούεται αέναα για διαδικαστικά ζητήματα». Και τονίζει ανάγκη «να επανασυστηθούμε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, εγκαταλείποντας τον πολιτικό μεσσιανισμό, που θέλει την Αριστερά να είναι ο κάτοχος της μίας και μοναδικής αλήθειας και ανοίγοντας το κόμμα στην κοινωνία» ισχυρίστηκε.

Για ακόμα μία φορά υποστηρίζει πως επέστρεψε από τις ΗΠΑ με στόχο να βοηθήσει «στην κοινή προσπάθεια όλων των προοδευτικών πολιτών, για τη θεσμική, κοινωνική και οικονομική ανασύνταξη της Ελλάδας και την πολιτική ήττα της αυτοχειροκροτούμενης κυβέρνησης της Δεξιάς υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κρατά αποστάσεις από την προηγούμενη περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015 παρέμεινε ίδιος αφότου αναγκάστηκε να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα οικονομικής λιτότητας;(…)Τη σκυτάλη οφείλει να πάρει το πολιτικό πρόγραμμα της Σύγχρονης Αριστεράς, προκειμένου να εκφράσει το σύνολο του προοδευτικού κόσμου, διεκδικώντας φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις, αναγνωρίζοντας όμως παράλληλα την οικονομική και πολιτική πραγματικότητα», σημείωσε.

Από την πλευρά της η ομάδα των 87, εξαπολύει πλέον “βολές κατά ριπάς” κατά του προέδρου. Η αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε σχετικά με στο Realnews: «Πάντα στα κόμματα την κύρια ευθύνη να δίνει τον τόνο την έχει η ηγεσία και για να είμαστε ειλικρινείς το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά τις ευρωεκλογές, άναψαν πολλές εστίες εσωστρέφειας(…) Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι για πολύ καιρό ακόμα»

«Ο νέος πρόεδρος δέχεται πυρά χωρίς πολιτικό επίδικο δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχει η προσχηματική αντίληψη … Δεν έχει καμία ευθύνη ο πρόεδρος για τα ΜΜΕ» τόνισε από την πλευρά του στον ΣΚΑΙ ο Πάνος Ρήγας

Εν τω μεταξύ νέα πολύ σκληρή επίθεση στην Αθηνά Λινού με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης κάνοντας λόγο για τηλεφώνημα που δέχτηκε από τη βουλευτή. Κρήτη.

Μέσα στο εκρηκτικό σκηνικό που διαμορφώνεται, η Κεντρική Επιτροπή, στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου φαίνεται πλέον ως το απόλυτο κρας τεστ της ηγεσίας με τους εσωκομματικούς αμφισβητίες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ