Άγκυρα: Παρακολουθούμε στενά τη στρατιωτική κινητικότητα στην Κύπρο

 
Άγκυρα: Παρακολουθούμε στενά τη στρατιωτική κινητικότητα στην Κύπρο

Πηγή Φωτογραφίας: MoD Turkey

Ενημερώθηκε: 22/08/24 - 16:13

Πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας δήλωσαν ότι η Τουρκία παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κινητικότητα και τη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στο Νότο της Μεγαλονήσου.

Συγκεκριμένα, σε ερωτήσεις σχετικά με την παρουσία στρατευμάτων από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στην Κύπρο, εξαιτίας της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, οι πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας φέρονται, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, να απάντησαν ως εξής: «Η πρόσφατη αύξηση της δραστηριότητας στο νησί της Κύπρου και οι συνεχιζόμενες δραστηριότητες της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νοτίου Κύπρου” (σ.σ. όπως αναφέρεται η Κυπριακή Δημοκρατία από τις τουρκικές αρχές) παρακολουθούνται σχολαστικά και λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα κατά οποιωνδήποτε απειλών που μπορεί να στρέφονται κατά της ασφάλειας της “ΤΔΒΚ”. Παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις, όποιος κι αν κάνει συγκέντρωση δυνάμεων. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή αρνητική κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια της “ΤΔΒΚ”».

Κατά τη συνήθη πρακτική, την εβδομαδιαία ενημέρωση του Τύπου από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αρχιπλοίαρχο Ζεκί Άκτουρκ, ακολουθούν ρεπορτάζ που αποδίδονται σε απαντήσεις «πηγών» σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις στο πλαίσιο της ίδιας ενημέρωσης.

Πηγή: Γ. Μανδαλίδης - ertnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ