Ναυάγιο στη Σικελία: Ανασύρθηκαν τέσσερα πτώματα, εντοπίστηκε και πέμπτο - Νεκροί ο Μαικ Λιντς και η 18χρονη κόρη του

 
Ναυάγιο στη Σικελία: Ανασύρθηκαν τέσσερα πτώματα, εντοπίστηκε και πέμπτο - Νεκροί ο Μαικ Λιντς και η 18χρονη κόρη του

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS

Ενημερώθηκε: 21/08/24 - 21:05

Οι υποβρύχιες έρευνες στο κουφάρι του κότερου Bayesian οδήγησαν τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο, στην ανακάλυψη 5 πτωμάτων, εκ των οποίων τα 4 ανασύρθηκαν και μεταφέρθηκαν στην ξηρά, ενώ ένα πέμπτο βρέθηκε μέσα στο σκάφος.

Δεν έγιναν ακόμη γνωστές οι ταυτότητες όλων, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του Ιταλικού Τύπου, τα τέσσερα θύματα που βρέθηκαν είναι ο Αμερικανός δικηγόρος Κρις Μορβίλο και ο πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, ενώ εκκρεμεί επιβεβαίωση της ανεύρεσης του μεγιστάνα Μαρκ Λιντς και την κόρη του Χάνα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του τελευταίου αγνοουμένου συνεχίζονται από σπηλαιοδύτες και με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου υποβρύχιου ρομπότ, ενώ στην περιοχή έφτασε και κλιμάκιο δυτών που το 2012 έδρασε στο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, το οποίο είχε μισοβυθιστεί στην ακτή της νήσου Giglio της Τοσκάνης.

Παράλληλα με την αναζήτηση των αγνοουμένων, η εισαγγελική αρχή του Termini Imerese ξεκινά τον κύκλο των ανακρίσεων, και σήμερα ο Ιταλικός Τύπος τόνισε πως η Εισαγγελία ανέκρινε τον καπετάνιο του Bayesian για περισσότερες από δύο ώρες. Στόχος είναι η περισυλλογής στοιχείων για τη διαλεύκανση του τραγικού περιστατικού, εφόσον μέχρι στιγμής δεν αποκλείεται κανένα σενάριο. Μάλιστα, από τα νέα στοιχεία προκύπτει πως το ιστιοφόρο Bayesian βυθίστηκε ταχύτατα, μέσα σε διάστημα περίπου 5 λεπτών, σύμφωνα με δήλωση των Ιταλικών Αρχών στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Πηγή: ertnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ