Βοσνία: Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας από πυροβολισμούς σε σχολείο - Πρώην επιστάτης ο δράστης της επίθεσης

 
Βοσνία: Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας από πυροβολισμούς σε σχολείο - Πρώην επιστάτης ο δράστης της επίθεσης

Ενημερώθηκε: 21/08/24 - 15:26

Δραματικές στιγμές βιώνουν οι οικογένειες των θυμάτων μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε Γυμνάσιο της δυτικής Βοσνίας. Όσο περνά η ώρα φαίνεται να ξεδιαλύνεται το τοπίο γύρω από τα αίτια της επίθεσης.

Σύμφωνα με αναφορές, δράστης της επίθεσης - που φέρει σοβαρά τραύματα αφότου έστρεψε το όπλο προς την πλευρά του - ήταν πρώην επιστάτης, εις βάρος του οποίου η διεύθυνση του σχολείου είχε λάβει πειθαρχικά μέτρα. Σε μία κίνηση τυφλής εκδίκησης, ο άνδρας αναζήτησε συγκεκριμένα άτομα και τα πυροβόλησε.

Ανάμεσα στους νεκρούς ο διευθυντής του σχολείου, ένας καθηγητής και ένας γραμματέας και την ίδια στιγμή οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για πολλούς τραυματίες.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που πραγματοποιείτο συνεδρίαση στο σχολείο ενόψει της επαναλειτουργίας του για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα περιστατικά με μαζικούς πυροβολισμούς είναι σχετικά σπάνια στα Βαλκάνια.

Το χρονικό της επίθεσης 

Οι πρώτες αναφορές μιλούσαν για πρώην υπάλληλο του σχολείου άνοιξε πυρ - στις 10:15 το πρωί (τοπική ώρα) - σκοτώνοντας τον διευθυντή του σχολείου και δύο καθηγητές στη διάρκεια συνάντησης που είχαν.

Στο σημείο της τραγωδίας έσπευσαν ασθενοφόρα και περιπολικά.

Ο δράστης της επίθεσης τραυματίστηκε σοβαρά αφότου επιχείρησε να αυτοκτονήσει μετά το συμβάν.

Λόγω του γεγονότος ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά για τις διακοπές του καλοκαιριού, δεν υπήρχαν μαθητές εντός των σχολικών αιθουσών.

Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο βετεράνος του πολέμου στη γειτονική Κροατία σκότωσε πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων η μητέρα του, σε οίκο ευγηρίας και τραυμάτισε άλλους έξι.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό με πυροβολισμούς σε σχολείο στα Βαλκάνια σημειώθηκε τον Μάιο του 2023 στο Βελιγράδι όταν έφηβος σκότωσε δέκα ανθρώπους, εκ των οποίων εννέα συμμαθητές του.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ