Καρφιά Βασιλειάδη σε Κασσελάκη: Το πειθαρχικό κυνήγι της διαφορετικής άποψης και η δολοφονία χαρακτήρα δεν συνάδουν με τον χώρο της Αριστεράς

 
kk

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 06/08/24 - 14:51

«Προφανώς παράγουμε πολύ περισσότερη εσωστρέφεια από όση μπορούμε να καταναλώσουμε και από όση μπορεί η κοινωνία να καταναλώσει» δήλωσε ο πρώην γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης στα Παραπολιτικά 90.1.

Και συνέχισε: «Όμως η εσωστρέφεια δεν γεννιέται μόνη της δηλαδή όταν αποφασίζουμε να κυνηγήσουμε πειθαρχικά συντρόφους επειδή έχουν διαφορετική πολιτική άποψη ή εκφράζουν πολιτικές διαφωνίες, ανήκουστο για τον χώρο μας, τότε είναι δεδομένο ότι θα παράξεις εσωστρέφεια».

«Δηλαδή δεν γεννιέται από μόνη της υπάρχουν κινήσεις οι οποίες γεννάνε την εσωστρέφεια και βέβαια όταν ποινικοποιείς την κριτική και όχι μόνο αυτό κάνεις ακόμα κάτι χειρότερο δολοφονείς οποιονδήποτε χαρακτήρα, και αυτό είναι το χειρότερο από όλα που δεν συνάδει με τον χώρο μας και την Αριστερά και την προοδευτική παράταξη, δολοφονείς οποιονδήποτε χαρακτήρα εκφράσει μια πολιτική διαφωνία τότε είναι δεδομένο ότι θα ζήσουμε αυτά που ζούμε» σημείωσε.

Τι είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης στα Παραπολιτικά 90.1
Ο πρώην γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ, κος Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Κάθε μέρα μαζί» με τη δημοσιογράφο Πένυ Αβραμίδη.

Ερωτηθείς τι θα περιμένουμε από τη σημερινή συνεδρίαση του θεσμικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ

Τα πειθαρχικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ δουλεύουν και βάζουν τις δικές τους προτεραιότητες. Νομίζω ότι ο κ. Σπίρτζης απάντησε μέσω επιστολής προς την επιτροπή δεοντολογίας από εκεί και μετά ανεξάρτητο όργανο του κόμματος είναι, θα αποφασίσει και αντίστοιχα θα πορευτούμε.

Ερωτηθείς αν τον ανησυχήσει η εσωστρέφεια που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερο απ’ όλα με ανησύχησε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η ανάλυση που έπρεπε να κάνει το κόμμα απέναντι σε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Γιατί ένα αποτέλεσμα μιας εκλογικής διαδικασίας πρέπει να βάζει κάθε κόμμα να αναλύσει τα αίτια της ήττας κατά τη γνώμη μου, καλής εμφάνισης κατά την ηγεσία του κόμματος. Άρα τα πράγματα ξεκινάνε από εκεί, από την άλλη προφανώς παράγουμε πολύ περισσότερη εσωστρέφεια απ΄όση μπορούμε να καταναλώσουμε και απ’ όση μπορεί η κοινωνία να καταναλώσει.

Όμως η εσωστρέφεια δεν γεννιέται μόνη της δηλαδή όταν αποφασίζουμε να κυνηγήσουμε πειθαρχικά συντρόφους επειδή έχουν διαφορετική πολιτική άποψή ή εκφράζουν πολιτικές διαφωνίες, ανήκουστο για το χώρος μας, τότε είναι δεδομένο ότι θα παράξεις εσωστρέφεια. Δηλαδή δεν γεννιέται από μόνη της υπάρχουν κινήσεις οι οποίες γεννάνε την εσωστρέφεια και βέβαια όταν ποινικοποιείς την κριτική και όχι μόνο αυτό κάνεις ακόμα κάτι χειρότερο δολοφονείς οποιονδήποτε χαρακτήρα, και αυτό είναι το χειρότερο από όλα που δεν συνάδει με τον χώρο μας και την Αριστερά και την προοδευτική παράταξη, δολοφονείς οποιονδήποτε χαρακτήρα εκφράσει μια πολιτική διαφωνία τότε είναι δεδομένο ότι θα ζήσουμε αυτά που ζούμε.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι αυτά θα ζητήματα θα επιλυθούν ή θα τεθούν στο συνέδριο του κόμματος

Εγώ ξέρω ότι πάμε σε ένα συνέδριο με τάχιστες διαδικασίες για να γίνουν μεγάλες αλλαγές και μέχρι τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει ούτε γραμμή εισήγησης. Ποιες είναι αυτές οι μεγάλες αλλαγές, πότε θα τις συζητήσουμε, πότε θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων αλλά τέλος πάντων εδώ η ηγεσία κρίνεται για τις πράξεις της αλλά στο συνέδριο αυτή τη στιγμή πάμε χωρίς ατζέντα. Γιατί οι ατζέντες δεν τίθεται σε συνεντεύξεις ούτε με αναρτήσεις τίθενται με κείμενα που κατατίθενται στις αρμόδιες επιτροπές. Από τι έχω καταλάβει πριν την Κεντρική Επιτροπή δεν πρόκειται να δούμε τίποτα, μια Κεντρική Επιτροπή η οποία θα γίνει πάνω στην έναρξη της ΔΕΘ και την ημέρα της μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης αλλά φαίνεται ότι αυτά πλέον δεν απασχολούν κανέναν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με το θέμα της πισίνας του κ. Κασσελάκη στις Σπέτσες

Αν υφίσταται ζήτημα προφανώς θα πρέπει και να απολογηθεί και να υπάρξουν κυρώσεις, νομίζω ότι έχει δώσει τις εξηγήσεις, εγώ καλοπροαίρετα ακούω τις εξηγήσεις αυτές. Χωρίς να λεω ότι δεν είναι σοβαρό το ζήτημα αλλά ότι στην περίοδο αυτή με το κράτος δικαίου να βάλλεται, με την κοινωνία να έχει προβλήματα, με το 1/3 των συμπολιτών μας να μην μπορεί να πάνε διακοπές νομίζω ότι ευτελίζουμε το δημόσιο διάλογο αν ασχολούμαστε με πισίνες.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της συσπείρωσης των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου

Δεν ξέρω τι εξελίξεις μπορεί να υπάρξουν ή μπορεί να μην υπάρξουν αλλά το σύστημα έτσι όπως πηγαίνουμε με ένα μονοπολικό πολιτικό σύστημα, με έναν πόλο διακυβέρνησης και τις υπόλοιπες δυνάμεις κατακερματισμένες χωρίς να φαντάζουν ως εναλλακτική τότε τα μηνύματα δεν είναι ευοίωνα για αυτό χρειάζονται πρωτοβουλίες τώρα. Πρωτοβουλίες για την συμπόρευση. Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα σε αυτή την κορυφαία στιγμή που ζούμε τώρα με την κατάλυση του κράτους δικαίου για το θέμα των υποκλοπών να μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστάρης στην κοινή πρωτοβουλία του προοδευτικού χώρου για να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να καταδείξουμε και να κάνουμε ότι μπορούμε ούτως ώστε αυτό το θέμα να μην πάει στις καλένδες που είναι θέμα δημοκρατίας. Πρέπει να είμαστε μπροστάρης της συνεννόησης, δεν βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο και αυτό δεν βοηθάει στην γενικότερη πολιτική εξέλιξη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ