Μυρίζει μπαρούτι η Μέση Ανατολή: Η Χεζμπολάχ θα απαντήσει στα αντίποινα του Ισραήλ

 
φφ

Ενημερώθηκε: 30/07/24 - 19:52

Η Χεζμπολάχ απέρριψε εκκλήσεις διεθνών απεσταλμένων να αποφύγει να ανταποκριθεί σε μια αναμενόμενη ισραηλινή επίθεση ως αντίποινα για την φονική επίθεση με ρουκέτα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα Γκολάν, δήλωσε αξιωματούχος την Τρίτη, αναφέρει το Reuters .

Η Χεζμπολάχ, η οποία αρνήθηκε ότι εμπλέκεται στο χτύπημα του Σαββάτου, ενημέρωσε τους μεσολαβητές ότι θα εξακολουθούσε να απαντά σε οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση, είπε ο αξιωματούχος σε γραπτά σχόλια που εστάλησαν στους δημοσιογράφους.

Ο αξιωματούχος δεν είπε ποιες χώρες εκπροσωπούσαν οι μεσολαβητές.

Μια διπλωματική εκστρατεία υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών είχε στόχο να περιορίσει την απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση στο Γκολάν , η οποία άφησε νεκρούς 12 νέους. Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Χεζμπολάχ για το χτύπημα, με το Ισραήλ να δεσμεύεται για μια σθεναρή απάντηση.

Διπλωμάτες προέτρεψαν το Ισραήλ να μην βάλει στο στόχαστρο την πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό, τα νότια προάστια της που αποτελούν την καρδιά της Χεζμπολάχ ή τις βασικές υποδομές, είπαν στο Reuters πέντε άτομα με γνώση της προσπάθειας . Ελπίζουν ότι διατηρώντας περιορισμένη την απάντηση του Ισραήλ, μπορούν να αποφευχθούν τα βίαια αντίποινα από τη Χεζμπολάχ.

Η Χεζμπολάχ είπε επίσης ότι οι μεσολαβητές τους ενημέρωσαν για διπλωματικές προσπάθειες να παροτρύνουν το Ισραήλ να περιθάλψει τους αμάχους και τις αστικές εγκαταστάσεις σε οποιαδήποτε επιχείρηση. «Αυτό είναι καλό, αλλά δεν εμπιστευόμαστε τον εχθρό μας», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ